Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πρόστιμα 59.700 ευρώ για παραβίαση των μέτρων

καταστήματα εστίασης

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το Σάββατο 3 Ιουλίου συνολικά 97.368 ελέγχους και κατέγραψαν 47 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 59.700 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δύο επιχειρήσεις. 

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (95.562).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων.

2.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

3. Μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα.

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), επέβαλε 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο.

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (κέντρο διασκέδασης) και επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών.

· Η ΕΑΔ, μετά από ελέγχους κατά τις βραδινές-πρώτες πρωινές ώρες σε συνολικά 12 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επέβαλε δύο διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ (2×5.000 ευρώ). Αναλυτικά, στη μία περίπτωση το πρόστιμο (5.000 ευρώ) επιβλήθηκε σε καφέ – μπαρ, γιατί βρέθηκε να επιτρέπει τη φιλοξενία μη καθήμενων πελατών. Στη δεύτερη περίπτωση, το πρόστιμο (5.000 ευρώ) επιβλήθηκε σε κέντρο διασκέδασης λόγω υπέρβασης του ορίου πελατών. Συγκεκριμένα, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα έπρεπε ο συνολικός αριθμός των πελατών να ανέρχεται στους 206, αλλά κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των πελατών υπερέβαινε τους 600.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) για εξυπηρέτηση ορθίων πελατών σε εξωτερικό χώρο.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση ορθίων πελατών.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κέντρο διασκέδασης) για εξυπηρέτηση ορθίων πελατών.

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας και πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ) για εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) για εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία σύλληψη του ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ) και επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για εξυπηρέτηση ορθίων πελατών.

Επικράτεια

· Η ΕΑΔ διενήργησε ελέγχους σε 795 αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα. Κατά τους ελέγχους, καταγράφηκαν δύο παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ (2×5.000 ευρώ).

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 3 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

· Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες.

· Το Λιμενικό διενήργησε 1.011 ελέγχους, από τους οποίους δεν προέκυψαν παραβάσεις και δεν επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια, με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

ειδησεις σημερα

Lockdowns: Εκτίναξαν τη ζήτηση για γρήγορο Διαδίκτυο

Κορωνοϊός: 619 νέα κρούσματα και 6 θάνατοι – Στους 177 οι διασωληνωμένοι

Κρήτη - κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Πύργος: Πατέρας αρνητής μάσκας πήγε στο δικαστήριο ντυμένος τσολιάς (vid)

πατερας αρνητης

Με την εθνική ενδυμασία του τσολιά, επέλεξε το μεσημέρι του Σαββάτου να φτάσει στα δικαστήρια του Πύργου, συνοδευόμενος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πύργου, ο πατέρας που κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων κατά της διασποράς του covid-19.

Ο πατέρας κατηγορείται επίσης για συκοφαντική δυσφήμιση και για εξύβριση μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο εκπαιδευτικός, Αθανάσιος Κατσίμπελης και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

Το περιστατικό αφορά στην άρνηση του πατέρα 10χρονης μαθήτριας του δημοτικού σχολείου του Σκουροχωρίου, να φορέσει μάσκα η κόρη του, κατά την προσέλευση και παραμονή της στο σχολείο (τις ώρες διδασκαλίας), μια υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγες ημέρες.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του διευθυντή του σχολείου, Θεόδωρος Αντωνόπουλος, χαρακτήρισε «άκρως εσφαλμένη» την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, Αθανάσιος Κατσίμπελης μίλησε για χειραγώγηση του παιδιού και ανέφερε πως απειλείται η σωματική του ακεραιότητα και η ίδια η ζωή του.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο του φιλικού του περιβάλλοντος το οποίο τον προτρέπει να βλάψει την σωματική ακεραιότητα του εκπαιδευτικού αλλά και άλλων εκπαιδευτικών που επιμένουν στην τήρηση των πρωτοκόλλων στο σχολείο τους.

Ο κ. Αντωνόπουλος, στις δηλώσεις του ήταν αρκετά καυστικός και σημείωσε: «Εάν λοιπόν οι δικαστές κάμπτονται από τις εθνικές ενδυμασίες που μπορεί να φορά ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος τότε ναι ήταν δικαιολογημένη η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, που προκαλεί ενόψει της πανδημίας και ενόψει των διαστάσεων που έχει πάρει η πανδημία και ειδικότερα στα σχολεία όπου εμφανίζονται αυτή τη στιγμή 6.000 κρούσματα.

»Μου προξενεί θυμό και οργή μια τέτοια απόφαση που έναν δεδηλωμένο αρνητή της πανδημίας, έναν δεδηλωμένο εχθρό των πρωτοκόλλων που τάσσει το κράτος, τον αφήνει ελεύθερο».

 

 

Ο κατηγορούμενος, κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια μετά την απολογία του, δήλωσε: «Τα μόνα λόγια που μπορώ να πω γιατί υπάρχει μια τριήμερη αναβολή, θα πρέπει να έχω τον δικηγόρο, το μόνο που θέλω να πω και να το ακούσουν όλοι οι Έλληνες και οι γονείς και θέλω να το ακούσετε καθαρά, οι υφασμάτινες μάσκες και οι απλές χειρουργικές δεν έχουν καμία έγκριση, καμία πιστοποίηση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ότι προστατεύουν από τον covid-19.»

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Προσωρινός ΑΜΚΑ και αναστολή απέλασης για όσους μετανάστες

εμβολιάζονται

Κορωνοϊός: 1.100 νέα κρούσματα και 24 θάνατοι – Στους 337 οι διασωληνωμένοι

 

ESPA BANNER