Ελλάδα

Κορωνοϊός: Περισσότερες από 40.000 κλήσεις στη Γραμμή Υποστήριξης 1110

Γραμμή βοήθειας

Στο δίκτυο προστασίας του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής ανατρέχουν για βοήθεια όλο και περισσότεροι πολίτες. Περισσότεροι από 40.000 πολίτες έχουν επικοινωνήσει με το τετραψήφιο Τηλεφωνικό Κέντρο 1110 και μάλιστα σήμερα το πρωί μέσα σε δύο ώρες είχαν γίνει περισσότερες από 225 κλήσεις.

Οι πολίτες απευθυνόμενοι στο 1110 έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία χρέωση, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορωνοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το 49,3 % των κλήσεων αφορούσε θέματα κοινωνικής παρέμβασης για τη στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ένα ποσοστό γύρω στο 39.8 % ζήτησε να μιλήσει με τους εθελοντές γιατρούς για ιατρικά θέματα, σχετιζόμενα με τον κορωνοϊό, το 6,8 % απευθύνθηκε στους ψυχολόγους της γραμμής για ψυχολογική υποστήριξη, το 3,7 % κατήγγειλε φαινόμενα αισχροκέρδειας ενώ το 0,4 % των κλήσεων αφορά τη νέα κατηγορία “Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια και Alzheimer”.

Οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον Νομό Αττικής 88% και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3%.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας και υποστήριξης των πολιτών με τη συμμετοχή και μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς. Η γραμμή 1110 που θέσαμε στη διάθεση των πολιτών αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε, τόσο στη χαρτογράφηση των αναγκών που υπάρχουν ανά περιοχή, όσο και στον εντοπισμό των φαινομένων αισχροκέρδειας. Παράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνήσουν με ιατρούς, να ενημερωθούν, να λύσουν απορίες σχετικά με την πανδημία αλλά και να πάρουν οδηγίες και κατευθύνσεις για ζητήματα που αφορούν στην προφύλαξη από τον κορωνοϊό και στη διατήρηση της ψυχικής υγείας. Στόχος μας είναι κανένας πολίτης να μην είναι μόνος του. Σε αυτή την εθνική μάχη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε».

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών (Βίντεο)

εμβολιασμός

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, επιχειρώντας να δει εάν υπάρχει εμβολιαστικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οι οποίοι αμέλησαν μέχρι σήμερα να κάνουν το εμβόλιο.

Όπου εκδηλωθεί η πρόθεση από αρκετούς εργαζόμενους, οι μονάδες θα βρίσκονται εκεί, με προσωπικό που θα «απελευθερωθεί» από τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 347 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.760 τα νέα κρούσματα - 17 θάνατοι - 172 οι διασωληνωμένοι

Self test - κορωνοϊός: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα