Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας

κορωνοϊός νοσοκομείο κλινική covid

Τραγική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας με τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας να έχουν εξαντληθεί και τις πρώτες αεροδιακομιδές να γίνονται σήμερα.

Πλέον ένας στους πέντε ασθενείς που νοσηλεύονται βρίσκεται σε μονάδα εντατικής.

Με τους διασωληνωμένους χθες να πλησιάζουν τους 600 και 84 ασθενείς να έχουν καταλήξει από κορωνοϊό, η όποια μείωση των κρουσμάτων δεν θα επιφέρει σύντομα χαλάρωση στο σύστημα υγείας, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο κύμα ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία.

Τα νοσοκομεία της Καβάλας, της Πέλλας και της Δράμας έχουν γονατίσει. Μάλιστα στη Δράμα υπήρξε και πρόβλημα με την επάρκεια οξυγόνου.

Την ίδια στιγμή δεκάδες υγειονομικοί νοσούν. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του καρδιολόγου και διευθυντή του ΕΣΥ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό.

Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία δέχονται την ανελέητη επίθεση του ιού. Παρά τα μέτρα τα κρούσματα σε κάποιες περιφέρειες αυξάνονται, με αποτέλεσμα τα περιφερειακά νοσοκομεία να εκπέμπουν σήμα κινδύνου και ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους.

 

 

 

Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid Τηλεκπαιδεύεται!

πανεπιστήμιο κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης | Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α, στο πλαίσιο συμπλήρωσης 20 ετών του προγράμματος Σχολικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης: "ΟΔΥΣΣΕΑΣ", απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (Τάξεις Ε’ &ΣΤ’).

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021» συνδεόμαστε μέσω τηλεδιάσκεψης με τάξεις από όλη την Ελλάδα, ανταλλάσσουμε απόψεις, συνεργαζόμαστε, και δημιουργούμε με τους μαθητές μας τις δικές μας ψηφιακές ιστορίες!

Ανοιχτη προσκληση
Ανοιχτη προσκληση

 

Ειδήσεις σήμερα

Νίκος Παπαθανάσης στο Ράδιο Κρήτη: Θα στηριχθούν με όλα τα μέσα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι

Κρήτη - κακοκαιρία: Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό παράτολμοι εκδρομείς

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία