Ελλάδα

Κορωνοϊός - Δράμα: Έμεινε από φιάλες οξυγόνου το νοσοκομείο

νοσοκομείο Δράμας

Το νοσοκομείο Δράμας είναι στα «κόκκινα», σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Παπαδόπουλο.

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, δημιουργώντας τρεις νέες Covid κλινικές και με τον αριθμό των εισαχθέντων να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, το κλειστό σύστημα τροφοδοσίας οξυγόνου έχει φτάσει στα όριά του.

Προσπάθησαν να ενισχύσουν την κατάσταση με τις ατομικές φιάλες οξυγόνου, οι οποίες ωστόσο δεν είναι ανεξάντλητες.

Από το κλειστό σύστημα τροφοδοσίας το προηγούμενο διάστημα, η κατανάλωση ήταν μεταξύ 400 και 500 λίτρων το 24ωρο, ενώ τώρα η ανάγκη είναι για 2.000 λίτρα ημερησίως, πέραν των ατομικών συσκευών.

Εντός της ημέρας αναμένεται πάντως, να γίνει η παραλαβή από το εξωτερικό 65 φιαλών μικρών και μεγάλων.

Δείτε τι είπε ο Περιφερειάρχης Δράμας:

 

 

 

 

Διαβάστε επίσηςΚρήτη - κορωνοϊός: Ανοίγουν τα καταστήματά τους και σερβίρουν σα να μη συμβαίνει τίποτα

Κρήτη - κακοκαιρία: Το δράμα των πλημμυροπαθών - "Ακούω βροχή και πανικοβάλλομαι"

 

Ελλάδα

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση κατά δικαστή

νόμος, δικαστήριο

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) με αφορμή τη χθεσινή επίθεση αγνώστων στην κατοικία δικαστικής λειτουργού στη Θεσσαλονίκη, σε σημερινή ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα κάθε εγκληματική ενέργεια που αποσκοπεί στη διασάλευση της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης αλλά και στην κάμψη του ελεύθερου φρονήματος των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι δεν πτοούνται από τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές».

Ακόμη, η ΕΕΕ υπενθυμίζει ότι «είναι χρέος της πολιτείας να ενισχύσει τα μέτρα για την ασφάλεια, τόσο των δικαστικών εγκαταστάσεων, όσο και των λειτουργών της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της».

Επίσης, επαναλαμβάνει η ΕΕΕ, ότι «η δικαστική ανεξαρτησία αποτελεί το θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος» και συνεχίζει: «Όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης από οποιοδήποτε χώρο, θα εξακολουθούμε να καλούμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους να κατανοήσουν την σημασία της δικαστικής ανεξαρτησίας και έμπρακτα να τη θωρακίσουν και όχι να την επικαλούνται μόνον όταν βλάπτονται προσωπικά ή συντεχνιακά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: Διέρρηξαν και βανδάλισαν το εργατικό Κέντρο της πόλης (βίντεο)

Σε ΣΕΑΠ και Γαύδο ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Επίδομα Θέρμανσης: Φέτος θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ