Ελλάδα

Χάρισε στην Αστυνομία τα λεφτά από τα κάλαντα για να πάρει εξοπλισμό

αστυνομια

Σπάνια οι αστυνομικοί συντάκτες έχουν την ευκαιρία να μεταδώσουν αυτό που λέμε "την ευχάριστη είδηση της ημέρας". Χθες όμως ήταν μια από αυτές τις ημέρες. Και φάνηκε από το πρωί όταν ο Φάνης, μόλις 14 ετών, πέρασε τη μεγάλη πύλη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και κατευθύνθηκε στο γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας. Μαζί του ήταν ο μπαμπάς του αλλά και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Θερμού, ενός μικρού χωριού στην ορεινή Τριχωνίδα της Αιτωλοακαρνανίας.
Με την ωριμότητα ενήλικα στο βλέμμα και το όνειρο να γίνει αστυνομικός, ο Φάνης έδωσε στον αρχηγό της αστυνομίας όλο το χαρτζιλίκι του από τα κάλαντα μιας ολόκληρης χρόνιας για να πάρει ασυρμάτους ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Θερμού και να κάνουν καλύτερα οι λιγοστοί αστυνομικοί του τμήματος, τη δουλειά τους.
Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο 14χρονος μαθητής παρέδωσε στα χέρια του αρχηγού της αστυνομίας, αντιστράτηγου Κώστα Τσουβάλα, μια μελέτη με τον τίτλο" 10 λύσεις που θα αλλάξουν την αστυνομία". Ουσιαστικά μικρός Φάνης προτείνει τρόπος για να γίνει η αστυνομία καλύτερη.
"Από 8 χρόνων μας λέει ότι θέλει να γίνει αστυνομικός και προχθές με ρώτησε αν μπορώ να του πάρω και βιβλία νομολογίας να αρχίζει να διαβάζει" δήλωσε ο πατέρας του Φανή στο CNN Greece. Αντίθετα από ότι θα περίμενε κανείς ο πατέρας του Φάνη δεν είναι αστυνομικός, αλλά ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

Πηγή: cnn.gr

Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 18 ετών και άνω

Θεμιστοκλέους

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στην εξέλιξη του προγράμματος «Ελευθερία», μιλώντας στο Mega τόνισε πως όσοι συμμετέχουν, σε αυτό - ο καθένας από την πλευρά του - αξίζουν συγχαρητήρια και το «ευχαριστώ» είναι λίγο προς αυτούς.

«Είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και συμπλήρωσε ότι «βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν».

Εντός Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 18 και άνω
 
Απαντώντας σε ερώτημα για το πότε θα ξεκινήσει  ο εμβολιασμός των 18 και άνω επεσήμανε πως εντός Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η σχετική ηλικιακή πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους ο εμβολιασμός τους θα γίνει μέσα στο δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο οι πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί δύο φορές να εμβολιαστούν και τρίτη απάντησε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων. 

Για το θέμα των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30 – 44 ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. «Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40 – 44 ετών», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των ραντεβού που κάποιοι πολίτες δεν έβρισκαν διαθέσιμο άμεσα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι υπήρχαν διαθέσιμα, αν κάποιος άλλαζε ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο. «Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια μέσα στο μήνα Μάιο», συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρδαλιάς - Lockdown: Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα (Βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: 89 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους