Ελλάδα

Handelsblatt: Πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους η Ελλάδα

Ολλανδία ηλικιωμένοι

Στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να προσελκύσει ξένους συνταξιούχους με φορολογικά οφέλη αναφέρεται άρθρο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Η εφημερίδα γράφει: «Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει συνταξιούχους να μεταφέρουν την κατοικία τους από τον ψυχρό βορρά στον ηλιόλουστο νότο. Και δεν είναι δελεαστικό μόνο το κλίμα. Όποιος συνταξιούχος μεταφέρει την κύρια κατοικία του στην Ελλάδα θα επωφεληθεί από μια σειρά φορολογικών πλεονεκτημάτων. Θα πληρώνει μόνο 7% φόρο εισοδήματος ανεξάρτητα από το ύψος της σύνταξης. Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου που επεξεργάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση και θα έρθει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τον Ιούλιο».

Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές για ξένους συνταξιούχους που παίρνουν μεγάλες συντάξεις ή έχουν μεγάλα κεφάλαια. Η κατ’ αποκοπήν φορολόγηση θα είναι για δέκα χρόνια...Προϋπόθεση είναι ο συνταξιούχος να μεταφέρει την κατοικία του στην Ελλάδα και να διαμένει για τουλάχιστον 183 ημέρες εκεί και τα πέντε από τα έξι τελευταία χρόνια να μην υποχρεούνταν σε φορολόγηση στην Ελλάδα. Αιτήσεις για το οικονομικό έτος 2020 δέχονται οι ελληνικές φορολογικές αρχές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για τα επόμενα χρόνια η προθεσμία της αίτησης λήγει στις 31 Μαρτίου. O οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης δεν αναμένει αντιδράσεις από άλλες χώρες που ενδεχομένως χάσουν έσοδα: ‘Πορτογαλία, Ιταλία, Μάλτα και Κύπρος έχουν παρόμοιες ρυθμίσεις, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

 

Ελλάδα

Θρίλερ με πτώμα στην παραλία του Ωροπού - Στοιχεία ότι ανήκει στον αγνοούμενο της Εύβοιας

πλημμύρες- εύβοια

Το πτώμα ενός άνδρα ξεβράστηκε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, στη θέση Λεμονιά, κοντά στον Ωρωπό, απέναντι από την Εύβοια.

Πρόκειται για έναν άνδρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο άντρα από την θεομηνία από την περιοχή Μπούρτζι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 70χρονος παρασύρθηκε από τον χείμαρρο που κατέληξε στη θάλασσα, οπότε, το σενάριο να ανήκει σ' αυτόν η σορός που ξεβράστηκε στην απέναντι ακτή, ενισχύεται.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία και οι περιγραφές συγκλίνουν στο να είναι ο αγνοούμενος, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ταυτοποίηση. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Λιμενικό, ενώ το πτώμα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου θα γίνει η ταυτοποίηση.

Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της αστυνομίας και του λιμενικού.

Υπενθυμίζεται ότι από εχθές είχαν βρεθεί οι σοροί άλλων 7 ανθρώπων στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, ένα βρέφος και δύο ενήλικες έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Πολιτικά, δύο  στο Μπούρτζι Ευβοίας και ακόμη δυο πολίτες στην περιοχή Αμφιθέα.

Εύβοια: Συγκλονίζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τη θεομηνία
Εύβοια: Συγκλονίζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τη θεομηνία

Με το πρώτο φως της μέρας το σκηνικό που αντίκρισαν κάτοικοι της Εύβοιας, φαίνεται να είναι βγαλμένο απο ταινία τρόμου, καθώς μια άμορφη μάζα από μπάζα και λάσπες έχουν σκεπάσει σε πολλές περιοχές το μεγαλύτερο μέρος.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν ότι βρήκαν στο διάβα τους και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

εύβοια - καταστροφή
εύβοια - καταστροφή

Περισσότερα από 2.500 σπίτια είναι κατεστραμμένα, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή από κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά, το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες.

Εύβοια
Εύβοια
εύβοια - καταστροφή
εύβοια - καταστροφή

Οι μαρτυρίες όσως έζησαν απο κοντά τη χθεσινή κόλαση συγκλονίζουν.

Κάτοικος των Πολιτικών Εύβοιας μίλησε για τον χαμό του πατέρα του, ο οποίος πέθανε από πνιγμό στη χθεσινή θεομηνία.

«Ο πατέρας μου χάθηκε, πνίγηκε μες στο δωμάτιο», δήλωσε, κι εξήγησε πώς ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε και έχασε τη ζωή του: