Ελλάδα

Γυναίκα περιγράφει πώς βγήκε νικήτρια μετά από μάχη 23 ημερών με τον κορωνοϊό

κορωνοϊός

Την περιπέτειά της αφηγήθηκε μία γυναίκα που έδωσε τη μάχη με τον κορονοϊό και βγήκε νικήτρια μετά από 23 μέρες.

Η Αθηνά Κωνσταντίνου μίλησε για τη δοκιμασία που πέρασε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, περιγράφοντας τα στάδια της ασθένειας αλλά και τη δική της ψυχολογία.

«Εγώ αρρώστησα στις 13 Μαρτίου. Έγινε πάρα πολύ γρήγορα, τα συμπτώματα εξελίχθηκαν μέσα σε 1,5 ώρα. Είχα κρυάδες, είχα πονοκέφαλο και αμέσως ανέβασα πυρετό» είπε η κ. Κωνσταντίνου για το πώς της εμφανίστηκε η ασθένεια. «Απομονώθηκα αμέσως μετά από εντολές της προσωπικής μου γιατρού και επί 10 μέρες είχα πολύ υψηλό πυρετό».

Η γυναίκα κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει από τα συμπτώματα.

«Ακόμη και τώρα ψάχνω από πού κόλλησα. Δεν ξέρω κανέναν που να είχα έρθει σε επαφή και να είχε νοσήσει. Είχα την τύχη να μπορέσω να φέρω έναν μικροβιολόγο στο σπίτι μου και έκανα το τεστ αμέσως. Η θετική απάντηση μου ήρθε το επόμενο πρωί».

Η κ. Κωνσταντίνου μίλησε για τα συμπτώματα που της παρουσιάστηκαν: «Έκανα αμέσως ένα 38,2, είχα κρυάδες, πονοκέφαλο και αμέσως ήρθαν οι πόνοι στο σώμα, οι οποίοι κράτησαν πολύ καιρό. Τις 10 μέρες που είχα υψηλό πυρετό και μετά όταν είχα δέκατα. Κράτησαν περίπου 12-13 μέρες».

Όλο το διάστημα της ασθένειας η γυναίκα επικοινωνούσε με τον ΕΟΔΥ για να λάβει οδηγίες σχετικά με το πώς πρέπει να την αντιμετωπίσει.

«Με τον ΕΟΔΥ είχα, προς έκπληξή μου, πολύ συχνή επαφή. Όλοι οι γιατροί με συμβούλευαν, ειδικά την 8η, 9η μέρα που νόμιζα ότι τελειώνει, έγινε μία κοιλιά και ξανανέβασα πυρετό. Ειλικρινά τότε τρόμαξα πάρα πολύ».

Η κ. Κωνσταντίνου είναι παντρεμένη με 2 παιδιά και αναγκάστηκε να θέσει τον εαυτό της σε αυστηρή απομόνωση.

«Απομονώθηκα στο σαλόνι του σπιτιού, ο άντρας μου και τα παιδιά μου έμειναν έξω. Ευτυχώς δεν κόλλησε κανένας. Βρισκόμουν σε πραγματική απομόνωση. Έβγαινα μόνο για να πάω στο μπάνιο φορώντας γάντια και μάσκα και το φαγητό μου ερχόταν στην πόρτα από κάτω».

Η γυναίκα αναφέρθηκε και στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε: «Έπαιρνα μόνο παρακεταμόλη. Ευτυχώς ο οργανισμός μου αντιδρούσε και έπεφτε ο πυρετός. Μάλιστα στις 12-13 μέρες είχα και απώλεια όσφρησης και γεύσης. Με την όσφρησή μου τώρα είμαι στο 60%. Ευτυχώς δεν είχα δύσπνοια και κανένα αναπνευστικό πρόβλημα».

Μετά από 23 μέρες η κ. Κωνσταντίνου έκανε πάλι το τεστ και βγήκε αρνητικό.

«Νιώθω μια αρκετά μεγάλη αδυναμία, είμαι κάθε μέρα και καλύτερα. Από τον ΕΟΔΥ μου είπαν ότι στη φυσιολογική μου κατάσταση θα επανέλθω σε 2,5 με 3 βδομάδες. Πηγαίνω όπως με πάει το σώμα μου».

Η γυναίκα μίλησε και για την ψυχολογία της την περίοδο της ασθένειας:

«Η ψυχολογία ήταν το πιο σοβαρό. Τα στοιχεία ακόμη για τον κορονοϊό δεν ήταν πολλά και αυτό μου δημιουργούσε μια αρκετά μεγάλη ανασφάλεια. Όσο περνούσαν οι μέρες και έρχονταν νεότερα, αισθανόμουν καλύτερα, αλλά η απομόνωση φέρνει πολλά διαφορετικά κύματα ψυχολογίας. Ένιωσα και φόβο, ένιωσα και ανασφάλεια, ένιωσα και απειλή βέβαια. Αλλά πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά. Να σκέφτεται ο καθένας ότι θα το νικήσω. Θα το νικήσουμε πιστεύω έτσι και αλλιώς».

 

 

via

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών