Ελλάδα

Frontex: 25% μειώθηκαν οι διελεύσεις μεταναστών τον Νοέμβριο στην Ευρώπη

frontex

Μείωση 25% καταγράφουν τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο οι πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν στην Ευρώπη. Το σύνολο των ευρωπαϊκών μεταναστευτικών διαδρομών για τους πρώτους 11 μήνες του 2019 ήταν χαμηλότερο κατά 10%.

«Παρά τη μείωση που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ο συνολικός αριθμός μεταναστών που καταγράφηκαν στην περιοχή τους πρώτους 11 μήνες του τρέχοντος έτους ήταν 42% υψηλότερος σε σχέση με πριν από ένα χρόνο σε πάνω από 74.100 άτομα», σημειώνει η FRONTEX.

Το 2019, στην πορεία της ανατολικής Μεσογείου, οι Αφγανοί αντιπροσώπευαν περίπου έναν από τους τρεις εντοπισθέντες, ενώ οι Σύροι αντιπροσώπευαν το ένα τέταρτο των καταγραφών.

Ελλάδα

Ένταση σε συγκέντρωση - Ξυλοκόπησαν Γερμανό φωτογράφο

Ξυλοκόπησαν φωτογράφο στο Σύνταγμα

Ένας φωτογράφος τραυματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής μετά από επίθεση, όπως καταγγέλλει, αγνώστων την ώρα που κάλυπτε συγκέντρωση ακροδεξιών στο κέντρο της Αθήνας. Ο φωτογράφος έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο από κλωτσιές και μπουνιές και μεταφέρεται από τις πρώτες βοήθειες.

Πρόκειται για φωτογράφο της Deutsche Welle, που είχε πέσει και πέρσι θύμα άγριας επίθεσης.

Όπως είπε ο ίδιος μετά την επίθεση, οι άγνωστοι τον πλησίασαν και του ρώτησαν εάν είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε κάνει παλαιότερα ντοκιμαντέρ για τη «Χρυσή Αυγή».

Όταν εκείνος απάντησε καταφατικά, οι άγνωστοι άρχισαν να τον τραβάνε, να τον χτυπούν και να προσπαθούν να του κλέψουν την φωτογραφική του μηχανή.

 

 

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, τον έσυραν για αρκετά μέτρα και κατέληξαν να τον χτυπούν στη μέση του δρόμου με κλωτσιές και μπουνιές.

Όπως είπε, φώναξε «αστυνομία» αλλά αυτοί που τον έσωσαν τελικώς ήταν συνάδελφοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος -μια από αλληλέγγυους των προσφύγων και μια που διοργανώθηκε από ακροδεξιούς.

Πηγή: cnn.gr