Ελλάδα

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας

img-70475badec111c8d467efc9e268c25f0-v.jpg

Νέα παρέμβαση έξω από το σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Κυριακής.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας με 10 μοτοσικλέτες, μετέβησαν στην οδό Νικηφόρου Λύτρα, στο Ψυχικό, όπου διαμένει η πρέσβειρα της Αυστρίας και πέταξαν τρικάκια.
Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι η παρέμβαση έγινε για το προσφυγικό.

Το κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστή σελίδα αντεξουσιαστών

Είναι αλήθεια πως η πρόσφατη διόγκωση του Προσφυγικού ζητήματος,έδωσε το πάτημα για άλλη μια φορά, ώστε η ¨Ενωμένη Ευρώπη¨ να φανερώσει το αληθινό της πρόσωπο.
Από τα πογκρόμ μεταναστών και τους συνοριακούς φράχτες,στα κέντρα κράτησης και τις επαναπροωθήσεις,η Ε.Ε και τα σύγχρονα Δυτικά κράτη έδειξαν με ωμότητα σε κατατρεγμένους ανθρώπους και παιδιά,ποια θα ήταν η καλύτερη μοίρα που αναζητούσαν στη πολιτισμένη Δύση. Πρωτεργάτες στη χάραξη τέτοιων αντιμεταναστευτικών πολιτικών και μέτρων ήταν ο 31χρονος αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος του, ο αρχηγός των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε,οι οποίοι αποτέλεσαν το νέο Αυστριακό κυβερνητικό συνασπισμό. Η συνεργασία του δεξιού Λαϊκού Κόμματος με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων,είχε ως κεντρικό και κοινό πολιτικό άξονα,τη μηδενική είσοδο μεταναστών στη χώρα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για κλείσιμο των διαδρομών που ακολουθούν οι προσφυγικές ροές καθώς και για αυστηροποίηση των κανόνων για την εγκατάσταση τους, αποτέλεσαν καθοριστικό ρόλο στην εκλογική επιτυχία τους. Μια πολιτική που θέλει τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο να συγκεντρώνονται σε ειδικά κέντρα κράτησης όπως δήλωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ,παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας. Δεκάδες διεθνείς διανοούμενοι, καλλιτέχνες και πρώην πολιτικοί, επισημαίνουν πως «οι κληρονόμοι του ναζιστικού καθεστώτος έχουν καταλάβει θέση ισχύος στη νέα αυστριακή κυβέρνηση».Παράλληλα,ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας είχε ζητήσει να σταματήσουν οι προσπάθειες για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ κάλεσε την Ε.Ε να λάβει και η ίδια στρατιωτικά μέσα και να ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα. Όλα αυτά βέβαια δεν μας προξενούν καμία εντύπωση αφού σχεδόν το 40% των σημερινών βουλευτών του Κόμματος των Ελευθέρων,φέρονται να σχετίζονται άμεσα η έμμεσα με την ακροδεξιά Αδελφότητα «Γκερμάνια», που είχε εκδώσει βιβλία με ύμνους περιεχομένου καθαρά αντισημιτικού, ρατσιστικού και εγκωμιαστικού για τους ναζιστές. Πολιτικές μισαλλοδοξίας δείχνουν να βρίσκουν ολοένα και περισσότερο πρόσκαιρο έδαφος και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη(βλ. Ουκρανία,Πολωνία).Κάπως έτσι φτάνουμε στους ολοένα και περισσότερους θανάτους στη Μεσόγειο, στους συνωστισμούς σε συνοριακές περιοχές και στην ατελείωτη εκμετάλλευση και κοροϊδία των προσφύγων.
Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που επιλέξαμε σήμερα να επισκεφτούμε την οικεία της πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε νεοφασιστικές κυβερνήσεις και στα προτάγματα που προσπαθούν να επιβάλλουν. Οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της παγκόσμιας ταξικής μας οικογένειας και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους.
ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ
Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας
 

Ελλάδα

Εκτός λειτουργίας ψηφιακές λειτουργίες του Δημοσίου από 8/5 έως 9/5

τουρισμός ψηφιακός κόσμος

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 8 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί έως και Κυριακή 9 Μαΐου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της, και πιο συγκεκριμένα:

Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),

Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης

Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α..

Για το διάστημα αυτό θα λειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η διακοπή της παροχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών γίνεται στο πλαίσιο σημαντικών εργασιών αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως καθημερινά πραγματοποιούνται άνω των 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services.

Θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν αγκαλιάσει τις ψηφιακές υπηρεσίες. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μετάβαση σε νέες υποδομές που θα προσφέρουν ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και αποδοτικότερο περιβάλλον λειτουργίας των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Έπιασαν στη φάκα τους εκβιαστές - Απειλούσαν και ζητούσαν χρήματα

Εμβόλια κορωνοϊού: Η γερμανική CureVac κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι μπλοκάρουν την παραγωγή της

Ξενοδοχείο για μοναχικές... μέλισσες (φώτο)