Ελλάδα

"Εφυγε" η δημοσιογράφος Σέσυ Σαμόλη

Σεσυ Σαμόλη

Την μάχη με τον καρκίνο έχασε το πρωί της Πέμπτης η δημοσιογράφος Σέσσυ Σαμόλη βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και όλους εκείνους που την αγαπούσαν.

Η δημοσιογράφος εργάζονταν για χρόνια στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», όπου ήταν επικεφαλής καλλιτεχνικού και κοσμικού ρεπορτάζ.

Τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής της είχε δημιουργήσει μια ομάδα φωτογραφίας «Τα Αθηναϊκά» και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη γι΄ αυτό της το κατόρθωμα.

Η Σέσσυ Σαμόλη τον τελευταίο καιρό  έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε γνωστό νοσοκομείο ενώ από το πλευρό της δεν έφευγαν στιγμή τα δύο της παιδιά, Σπύρος και Τάκης.

Το τελευταίο «αντίο» θα της πουν το απόγευμα της Παρασκευής στις 6 στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου η οικογένεια και οι φίλοι της.

Πηγή: star.gr

Ελλάδα

Πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο (βίντεο)

ελληνικη σημαια

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, μεγέθους 1.500 τ.μ., υψώθηκε πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα, με φόντο τα κεντρικά θεσσαλικά 'Αγραφα.

Η ανύψωση του αερόστατου με τη σημαία πραγματοποιήθηκε στις 7 μ.μ. από το γήπεδο της Πεζούλας με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, να αναδειχθεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς και της ψυχής του Έλληνα και της αγάπης του για την Πατρίδα.

 

Η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ύψωση της επαναστατικής σημαίας στα 'Αγραφα, στις 10 Μαΐου 1821, από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή και τελεί υπό την Αιγίδα της «Επιτροπής 2021».

Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε την προ-επαναστατική σημαία των Αγράφων, την οποία είχε ο πρώτος γνωστός κλέφτης των Αγράφων, το Μικρό Χορμόπουλου, περί τα 1.650 και για τον εντοπισμό της εργάστηκε επίπονα η Επιτροπή Ιστορίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

ειδησεις σημερα 

Νέα Σμύρνη: Δικάζεται σήμερα ο 22χρονος σάτυρος

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς