Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο των Δωδεκανήσων.
Η δόνηση καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και είχε ως επίκεντρο την περιοχή κοντά στο νησί της Χάλκης, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ανησυχία ή ζημιές.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι η δόνηση σημειώθηκε στις 15:32, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα δυτικά της Χάλκης και σε απόσταση 393 χιλιομέτρων ανατολικά-νοτιοανατολικά της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό, γεγονός που τον κατέστησε αισθητό στο νησί και στα γύρω Δωδεκάνησα, χωρίς όμως να καταγραφούν υλικές ζημιές ή τραυματισμοί.Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή διαθέτει έντονη τεκτονική δραστηριότητα και τέτοιου είδους μεγέθη θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικά και αναμενόμενα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βέροια: Το στερνό "αντίο" στην 18χρονη Κατερίνα που πνίγηκε στους καταρράκτες Δερματά