Ελλάδα

Διεθνής συνάντηση για Διαχειριστές Ενέργειας στην Αθήνα

ενέργεια

Η συνεργασία μεταξύ των Διαχειριστών των Συστημάτων Μεταφοράς (TSO) και Διανομής (DSO) ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο τη μετάβαση σε μια σύγχρονη και αποτελεσματική αγορά ενέργειας, βρέθηκε στο επίκεντρο τριήμερης συνάντησης «SEERC 6th TAC Meeting & Workshop» που διοργάνωσε το Διεθνές Συμβούλιο Μεγάλων Δικτύων Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Αθήνα με τη συνδρομή του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Στην τοποθέτησή του, ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος & Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Μάργαρης, παρουσίασε το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Ελληνικού Συστήματος, κάνοντας ειδική αναφορά στις διασυνδέσεις των νησιών και τις διεθνείς διασυνδέσεις που υλοποιεί και σχεδιάζει ο Διαχειριστής.

Στην ίδια εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος τόνισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τη συνεργασία του με τον ΑΔΜΗΕ σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με κύριο στόχο την υιοθέτηση στα Δίκτυα ψηφιακών τεχνολογιών που παρέχουν νέες δυνατότητες για ανάπτυξη και καινοτομία.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερα από 40 στελέχη του κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας, εκ των οποίων 25 προσκεκλημένοι από 16 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο ΑΔΜΗΕ υποδέχθηκε και ξενάγησε τους συμμετέχοντες στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, το οποίο εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα με την εγκατάσταση ψηφιακών προβολικών συστημάτων.

 

Ελλάδα

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης

Τζόκερ

Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ, η οποία μοίραζε 6 εκατ. ευρώ.Στην κλήρωση Τζόκερ ΟΠΑΠ.

Oι τυχεροί αριθμοί είναι: 37, 32, 10, 15, 24 και τζόκερ ο αριθμός 2.