Οικονομία

Δάνειο από την ΕΤΕΠ στη ΔΕΗ για ανανεώσιμες πηγές ενέργειες

Ανανεωσιμες Πηγες Ενέργειας

Δάνειο ύψους 85 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 18 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στη ΔΕΗ.

Η σύμβαση υπεγράφη απόψε, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και αφορά επενδύσεις σε Κεφαλονιά, Χίο, Λέσβο, Κρήτη, Μύκονο, Σάμο, Εύβοια, Λήμνο, Κάρπαθο, Ικαρία, Τήνο, Ψαρά και Καρδίτσα.

Οι επενδύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη διετία και θα αυξήσουν το παραγωγικό δυναμικό των ΑΠΕ κατά 90 μεγαβάτ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα από την ΕΤΕπ.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Τζόναθαν Τέιλορ (Jonathan Taylor), τόνισε ότι οι επενδύσεις σε ΑΠΕ είναι απαραίτητες, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ υπογράμμισε την μακρόχρονη συνεργασία με τον όμιλο της ΔΕΗ.

Το δάνειο θα υποστηρίξει την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και την αλλαγή του ενεργειακού μείγματος, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΗ και της θυγατρικής, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος επίσης υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο της ΕΤΕπ για την υποστήριξη του τομέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλίας Μοναχολιάς, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι η χρηματοδότηση θα επιτρέψει τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων ΑΠΕ, με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για την εταιρεία.

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνέχεια του ανοδικού σερί με διάσπαση των 810 μονάδων

χρηματιστηριο αθηνων

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με άνοδο 1,80% στις 817,03 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 78,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 45,3 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +2,44% και στις 1.964,88 μονάδες, ενώ στο +0,78% και στις 1.136,72 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 5,76% στις 514,76 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ηλεκτρονικά και αυθημερόν η έγκριση για τον φόρο

Έρχεται ρύθμιση 60-72 δόσεων για τα κορωνο-χρέη

Έρχεται ηλεκτρονικό… φακέλωμα για τις πινακίδες ΔΟΚ