Ελλάδα

Αυξάνονται και πληθύνονται οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο

διορισμος Δημοσιο

Σημαντική αύξηση των συμβασιούχων καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα επίσημα επικαιροποιημένα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο apografi.gov.gr.

Συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018 καταγράφεται αύξηση κατά 8.624 συμβασιούχους. Μάλιστα, ενδιαφέρον είναι ότι, βάσει των στοιχείων, σημαντική αύξηση σημειώνεται και τους τρεις μήνες του 2018. Αναλυτικά, τον Δεκέμβριο του 2017 ο αριθμός των συμβασιούχων, των εργαζομένων με συμβάσεις έργου και των ωρομισθίων που απασχολούνται εκτός ΝΠΙΔ ήταν 75.810, τον Ιανουάριο του 2018 ήταν 79.343, τον Φεβρουάριο 81.440 και τον Μάρτιο 84.434.

Σημαντικός αριθμός των νεοπροσληφθέντων συμβασιούχων απασχολούνται με συμβάσεις έργου στους δήμους, καθώς έχουν ξεκινήσει τα... προεκλογικά έργα και οι επισκευές. Επίσης συμβασιούχοι έχουν προσληφθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ κάποιες προσλήψεις έχουν γίνει βάσει δικαστικών αποφάσεων. Μικρή αύξηση σημειώνεται και στους συμβασιούχους που απασχολούνται σε ΝΠΙΔ. Τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν 12.869, τον Ιανουάριο 13.131, τον Φεβρουάριο 13.464 και τον Μάρτιο 13.831.

Το ζήτημα των συμβασιούχων, πάντως, δεν τέθηκε καθόλου στη συνάντηση που είχαν οι θεσμοί με τους επικεφαλής του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αν και ήταν ενήμεροι για τα επικαιροποιημένα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στο τελευταίο μνημόνιο που υπεγράφη τον Μάιο, για τις μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου βάσει δικαστικής απόφασης σημειώνεται ότι αυτές δεν θα πρέπει να επιφέρουν αλλαγή στο μισθολογικό κόστος, ενώ συνολικά ο μέσος όρος των συμβασιούχων θα πρέπει να μείνει σταθερός, να κυμανθεί δηλαδή στον μέσο όρο του 2017 και για το 2018. Από τον αριθμό αυτόν διευκρινίζεται ότι εξαιρούνται οι συμβασιούχοι των οποίων η απασχόληση σχετίζεται με το προσφυγικό, τις φυσικές καταστροφές και την ανθρωπιστική κρίση.

Κατά τα λοιπά, ο αριθμός των μετακλητών για το πρώτο τρίμηνο του 2018 εμφανίζεται σταθερός, περί τις 2.500.

Ως προς το μόνιμο προσωπικό που απασχολείται στο στενό Δημόσιο, δηλαδή στα υπουργεία και τους ΟΤΑ, σημειώνεται ελάχιστη αύξηση το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ ο συνολικός αριθμός του παραμένει μικρότερος από τον Δεκέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον περασμένο Δεκέμβριο το μόνιμο προσωπικό εκτός των ΝΠΙΔ ήταν 566.861 άτομα. Τον Ιανουάριο του 2018, ο αριθμός των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων ήταν 566.331, τον Φεβρουάριο 566.505, ενώ τον Μάρτιο 566.600.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς, από το 2019 η αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων θα μεταβληθεί σε 1 προς 1.

Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η Ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της 20χρονης μητέρας

Η 20χρονη Καρολαιν

"Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος της 20χρονης Κάρολαϊν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά", σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροψίας-νεκροτομής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και την οποία διενήργησε ιατροδικαστής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως ανέφερε απόλυτα αξιόπιστη πηγή στο newsit.gr o θάνατος της άτυχης μητέρας οφείλεται σε «Απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας». Ο δολοφόνος της νεαρής μητέρας της έκλεισε την αναπνοή με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως αφόρητα την κοπέλα και σφίγγοντάς της το στόμα με την παλάμη των χεριών του. Μάλιστα όπως διαπιστώνεται η δολοφονική του μανία ήταν τέτοια που ταυτόχρονα με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής της έφραξε και την μύτη της. Έτσι η κοπέλα δεν μπορούσε να πάρει ανάσα από πουθενά, με αποτέλεσμα να επέλθει ο πλέον βίαιος ασφυκτικός θάνατος. Μ’ αυτά τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα πάντως αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο του στραγγαλισμού.

Στόχος του να την κάνει να σωπάσει με κάθε κόστος
 

Στο πρόσωπο της κοπέλας υπάρχουν αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως απ’ την δύναμη του ληστή-δολοφόνου της. Η μητέρα -όπως μας ανέφερε αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής- στη θέα των τριών αδίστακτων δραστών και βλέποντας να έχουν καθηλώσει ήδη τον πιλότο σύζυγό της που κοιμόταν δίπλα της στη σοφίτα, τινάχτηκε απ’ την κρεβατοκάμαρα με κραυγές και πήρε στην αγκαλιά της το 11 μηνών  κοριτσάκι της.

Τότε ο υποψήφιος δολοφόνος της εξοργίστηκε, χύμηξε πάνω της, της άρπαξε το παιδάκι και σχεδόν το πέταξε στην κούνια. Η μητέρα που γνώριζε πολεμικές τέχνες, προσπάθησε να τον απωθήσει για να μην κάνει ο δράστης κακό στο κοριτσάκι αλλά τότε εκείνος την άρπαξε απ’ το λαιμό και μ’ ένα κομμάτι ύφασμα της έφραξε το στόμα για να μην ακούγονται οι φωνές της. 

Η τελευταία [μάταιη] ελπίδα

Οι αστυνομικοί  που κλήθηκαν μετά από το τηλέφωνο του 32χρονου συζύγου ο οποίος με δυσκολία κατάφερε να λυθεί, αφαίρεσαν απ’ το στόμα της κοπέλας το ύφασμα, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να σώσουν την μητέρα αφού πίστεψαν ότι θα μπορούσε και να έχει λιποθυμήσει. Το ίδιο ήλπιζε έως αυτήν την ώρα και ο σύζυγός της. Όταν πάντως ο ιατροδικαστής κλήθηκε στα Γλυκά Νερά, στο στόμα της κοπέλας δεν υπήρχαν εμπόδια γι’ αυτό και δεν μπορεί να διαπιστωθεί με ακρίβεια, αν η απόφραξη έγινε «αποκλειστικά» απ’ το ύφασμα ή μόνο απ’ την παλάμη του δολοφόνου ή και σε συνδυασμό και των δυο.

ειδησεις σημερα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Με 300.000 επικηρύσσονται οι δολοφόνοι της 20χρονης Καρολάιν

Το μωρό της 20χρονης Καρολίνας στην αγκαλιά του αστυνομικού μετά τη δολοφονία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Μέλη σκληρής συμμορίας οι ληστές- βίντεο