Ελλάδα

Αντιδρούν για τον αποκλεισμό τους από τα ΚΔΑΠ

παιδικοί σταθμοί

Σφοδρές αντιδράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός όπως αναφέρεται, και  δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ όλης της χώρας, ενώ οι μητέρες τους πληρούσαν απολύτως τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π: 
"Υπάρχουν καταγγελίες μητέρων από όλους τους Δήμους της χώρας, οι οποίες ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών και μάλιστα είχαν λάβει και υψηλή μοριοδότηση (ακόμα και 149 μόρια), είδαν τα παιδιά τους στις λίστες με τους απορριφθέντες.
Οι μητέρες που υπέστησαν την κατάφωρη αυτή άδικη μεταχείριση και αποκλείστηκαν με αυτόν τον πρωτοφανή τρόπο από τα ΚΔΑΠ, απαιτούν από την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των κοινωνικών αναγκών της ελληνικής οικογένειας και να διορθώσει τον αρχικό καταστρεπτικό σχεδιασμό της για χρηματοδοτική υποβάθμιση των ΚΔΑΠ, χορηγώντας ΑΜΕΣΑ voucher σε όλες τις μητέρες που είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

Για να ακουστεί η δίκαιη διαμαρτυρία από την Κυβέρνηση, υπάρχει και διαδικτυακό ψηφισμα, πάρτε μέρος ΕΔΩ."

Ελλάδα

Πάτρα: 60χρονη υπέστη εγκεφαλικό μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

νοσοκομείο

Ένα ακόμη περιστατικό, που ερευνάται αν είναι παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca, έγινε γνωστό και στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα, μία 60χρονη γυναίκα αφού στις 8 Απριλίου εμβολιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, με το εμβόλιο της AstraZeneca, στις 15 του μήνα πήγε στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία.

Άμεσα η γυναίκα διακομίστηκε στη νευρολογική κλινική του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα, καθώς η κατάστασή της ήταν σοβαρή.

Χθες, ο ΕΟΦ επικοινώνησε τηλεφωνικά με το νοσοκομείο του Πύργου και ζητούσε λεπτομέρειες για το ιστορικό της γυναίκας, σύμφωνα με το patrisnews.

Παρότι το περιστατικό αυτό δεν μπορεί να συσχετιστεί άμεσα με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο ΕΟΦ και η πολιτεία είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν εξονυχιστικά όλες τις παραμέτρους, για να διαπιστωθεί αν το συμβάν οφείλεται στη χρήση του εμβολίου ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού

Θλίψη για τον 48χρονο - Το οικογενειακό δράμα πίσω από την παιδοκτονία

ΕΝΦΙΑ: Παγώνει για το 2021 – Ποιοι θα απαλλαγούν πλήρως