Ελλάδα

Αναστάτωση στους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για τη μείωση της άδειας

αστυνομικός ΕΛΑΣ

Αναστάτωση επικρατεί από χθες στις τάξεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., μετά την απόφαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ημερών συνδικαλιστικής άδειας που δικαιούνται τα μέλη των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ενώσεων.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο κάνει λόγο για εξορθολογισμό του πλαισίου κατά τα πρότυπα όσων ισχύουν για τις συνδικαλιστικές άδειες στο Δημόσιο. Έτσι, από την έναρξη εφαρμογής της νέας απόφασης μόνον ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων -ενδεικτικά- θα δικαιούνται άδεια έως και 30 ημέρες το μήνα. Τα υπόλοιπα μέλη θα δικαιούνται από 9 έως 15 ημέρες.  

Στα πρωτοβάθμια σωματεία αντίστοιχα, μόνο ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας θα δικαιούνται συνδικαλιστική άδεια, η οποία μάλιστα δεν θα υπερβαίνει τις 5 ημέρες το μήνα. Η κίνηση ερμηνεύεται από ορισμένους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ως προσπάθεια φίμωσης τους.

Ελλάδα

Αίτημα για άρση ασυλίας του Λαγού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

λαγός βουλευτής

Το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού στο οποίο αναφέρθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «αφορά σε άλλη υπόθεση» και όχι στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, διευκρίνισαν το απόγευμα της Δευτέρας πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι οι ελληνικές αρχές έστειλαν το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού.

Ειδικότερα, ο Νταβίντ Σασόλι ανέφερε: « Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για την άρση βουλευτικής ασυλίας του Ιωάννη Λαγού με σκοπό να κινηθεί η ποινική διαδικασία. Σύμφωνα με τον κανονισμό το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου».