Ελλάδα

Αναστασιάδης-Ακιντζί: Θα λύσουμε το Κυπριακό - Δεν χρειαζόμαστε τις μητέρες πατρίδες

 Αναστασιάδης και Ακιντζί.jpg

Κάτι κινείται στο κυπριακό, όπως έχει διαφανεί εδώ και αρκετούς μήνες. Οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί σε κοινή συνέντευξή τους στο CNNTurk το επιβεβαιώνουν. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης «δεν χρειαζόμαστε τις εγγυήσεις των μητέρων πατρίδων»

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η διαφορά σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι ότι υπάρχει καλύτερη συναντίληψη. «Θα αγωνιστούμε για να βρούμε την δικαιότερη δυνατή λύση. Θα είναι δύσκολο , αλλά πιστεύω ότι θα πετύχουμε», σημείωσε.

Σε ερώτηση, εάν πιστεύει ότι θα υπάρξει λύση την 'Ανοιξη, απάντησε : «Τίποτα δεν αποκλείω». Στο ίδιο ερώτημα ο κ. Ακιντζί απάντησε: «Προσπαθώ να έρθει». Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη η προτεραιότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η πολιτική ισότητα, ενώ της ελληνοκυπριακής οι εγγυήσεις ( ΣΣ: δηλαδή η κατάργηση των εγγυήσεων) και η επιστροφή εδαφών όσο γίνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Ελλάδα

Ζώα συντροφιάς: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το νέο πλαίσιο προστασίας τους

Φυλάκιση και πρόστιμο σε όσους εγκαταλείπουν ζώα στους δρόμους του Ηρακλείου

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης βρίσκεται πλέον το νέο πλαίσιο σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Σημειώνεται πως παρότι το σχέδιο νόμου, όταν εισήχθη στη Βουλή, δεν περιείχε πρόβλεψη για την παράσταση των φιλοζωικών σωματείων προς υποστήριξη της κατηγορίας (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα δυνάμει του άρθρου 20 ν. 4039/2012), μετά από παρέμβαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συμπεριέλαβε διάταξη κατά την οποία στις δίκες κακοποίησης ζώων συντροφιάς, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας (άρθρο 34 παρ. 7 ν. 4830/2021).

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι τόσο διότι διασώζεται δικηγορική ύλη, όσο κυρίως γιατί η (δια συνηγόρου) παράσταση των φιλοζωικών σωματείων στις δίκες κακοποίησης ζώων συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης και την προστασία των ζώων, ιδίως όταν παρουσιάζονται φαινόμενα κακοποίησης εναντίον τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΔΕ προς Τσιάρα: Παρατηρήσεις στο ν/σχ για την ανασυγκρότηση της ΕΣΔΙ

Τρίκαλα: 67χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος από τον γιο του

Κορωνοϊός - Δίπλωμα οδήγησης: Ακριβότερο 150 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

ESPA BANNER