Ελλάδα

Άγνωστος εξαπάτησε ηλικιωμένη με δήθεν τροχαίο της κόρης της

peripoliko.jpg

Άλλη μια ηλικιωμένη στο Μεσολόγγι έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης θύμα τηλεφωνικής απάτης από άγνωστο που της τηλεφώνησε παριστάνοντας τον αστυνομικό, με το πρόσχημα ότι η κόρη της είχε νομικά προβλήματα καθώς είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ενός ανήλικου παιδιού.

Για καλή της τύχη, η ηλικιωμένη δεν είχε πολλά χρήματα και το είπε στον υποτιθέμενο αστυνομικό, αλλά εκείνος επέμεινε ότι μπορούσε να μειώσει την διαφορά με τα... κοσμήματά της! Το θύμα δέχθηκε και πείστηκε να τοποθετήσει έξω από την κατοικία της μια σακούλα στην οποία είχε βάλει 150 ευρώ και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας!

Η γυναίκα δεν είδε ποιος και πότε εμφανίστηκε για να τα παραλάβει κι έτσι, όταν αντιλήφθηκε ότι την είχαν εξαπατήσει και ειδοποίησε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Μεσολογγίου, δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο για τους δράστες, οπότε σχηματίστηκε απλώς δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων.

Ελλάδα

Χαράτσι έως 4.000 ευρώ - Σε ποια ΙΧ θα επιβληθεί

Τέλη κυκλοφορίας

«Μπλόκο» για ένα χρόνο στις εισαγωγές παλαιών αυτοκινήτων ετοιμάζεται να στήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr, εξαιτίας του κορωνοϊού αλλά και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν τα ρυπογόνα αυτοκίνητα

Ειδικότερα το υπουργείο Περιβάλλοντος στο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνονται να κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων υπάρχει και σχετική διάταξη επιβολής Περιβαλλοντικού Τέλους έως 4.000 ευρώ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ενώ παράλληλα θα απαγορεύεται η εισαγωγή πολύ παλαιών οχημάτων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 6 θα παραμείνουν στο απυρόβλητο και εξαιτίας των χαμηλών εκπομπών ρύπων δεν θα τους επιβληθεί Περιβαλλοντικό Τέλος.

Στα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro5 το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει να επιβάλλει Περιβαλλοντικό Τέλος ύψους 2.000 ευρώ.

Αντίστοιχα στα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro4 το αντίστοιχο Περιβαλλοντικό Τέλος αυξάνεται στις 4.000 ευρώ.

Όσον αφορά στα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro3, Euro2, Euro1 ή Euro 0 το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει να μην επιτρέπει την εισαγωγή τους!

Το Περιβαλλοντικό Τέλος αλλά και η απαγόρευση εισαγωγής παλαιών μεταχειρισμένων οχημάτων θα έχει διάρκεια ενός έτους ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς μια τέτοια ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί αντικοινοτική και να επισύρει την Ελλάδα στα δικαστήρια και να της επιβληθούν πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης το νέο Τέλος σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος θα επιβληθεί και στα επαγγελματικά οχήματα αλλά και για στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα φορτηγά.

Η επιβολή του Περιβαλλοντικού Τέλους αποφασίστηκε εξαιτίας του εξαιρετικά χαμηλού κόστους εκτελωνισμού στα παλαιά εισαγόμενα μεταχειρισμένα το οποίο δεν μπορεί να αυξηθεί λόγω ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Έτσι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει την προσωρινή επιβολή του «Περιβαλλοντικού Τέλους» κατά την εισαγωγή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ώστε το κόστος τους να γίνει απαγορευτικό και να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε μια «χωματερή» παλαιών αυτοκινήτων.

Το αρχικό σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών να υπενθυμίσουμε πως περιελάμβανε συντελεστή Τέλους Ταξινόμησης σε ποσοστό 500% για όσα πληρούν την οδηγία ρύπων Euro4 και 1.000% για όσα οχήματα πληρούσαν τις παλαιότερες οδηγίες ρύπων.

Ωστόσο εξαιτίας της τεράστιας απομείωσης που κατέγραφαν οι Αξίες Λιανικής προ Φόρων των συγκεκριμένων αυτοκινήτων το οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζουν σοβαρά την επιβολή ενός «Περιβαλλοντικού Τέλους» ύψους από 2.000 ευρώ και άνω ώστε να γίνει ασύμφορη η εισαγωγή τους!