Ελλάδα

ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά η εμπορική λειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Ενέργειας «SEleNe CC»

ΑΔΜΗΕ

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του Περιφερειακού Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης «SEleNe CC». Από την 1η Ιουλίου 2021, το SEleNe CC παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους Διαχειριστές-μετόχους του με στόχο τον συντονισμό και την αρμονική λειτουργία των Συστημάτων Μεταφοράς της περιοχής.

Το νέο Περιφερειακό Κέντρο με έδρα τη Θεσσαλονίκη παρέχει υπηρεσίες με στόχο:

- Την ανάπτυξη κοινού μοντέλου δικτύου
- Τον συντονισμό της Επιχειρησιακής Ασφάλειας
- Τον συντονισμένο υπολογισμό της δυναμικότητας των διασυνδέσεων
- Τον συντονισμό του προγραμματισμού συντηρήσεων
- Την αξιολόγηση της βραχυχρόνιας επάρκειας του Συστήματος Μεταφοράς της περιοχής

Το SEleNe CC συστήθηκε το περυσινό καλοκαίρι από τους Διαχειριστές των Συστημάτων της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ), της Bουλγαρίας (ESO-EAD), της Iταλίας (Terna) και της Ρουμανίας (Transelectrica) και αποτελεί έναν από τους έξι Περιφερειακούς Συντονιστές Ασφάλειας που λειτουργούν σήμερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η λειτουργία του συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την εναρμόνιση της περιοχής με το 3ο πακέτο πολιτικής της ΕΕ. Στο πλαίσιο του Πακέτου Καθαρής Ενέργειας (ΠΚΕ), τον Ιούλιο 2022 το SEleNe CC θα μετεξελιχθεί σε «Περιφερειακό Κέντρο Συντονισμού» (Regional Coordination Center - RCC) με αυξημένες υποχρεώσεις και αρμοδιότητες. Οι αναγκαίες προετοιμασίες για τη μετάβαση αυτή έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο Πρόεδρος & CEO του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Με την ίδρυση του Περιφερειακού Κέντρου Ενέργειας στη Θεσσαλονίκη επιτυγχάνουμε βελτιστοποίηση της ασφάλειας δικτύων στη ΝΑ Ευρώπη, ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των Διαχειριστών για αποτελεσματική αντιμετώπιση των τεχνικών προκλήσεων και εναρμόνιση των γειτονικών χωρών εκτός ΕΕ με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο. Το SEleNe CC θα ενισχύσει την αποδοτικότητα της λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή και θα συμβάλλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ενοποίησή της σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο».

Ειδήσεις σήμερα 

ΔΕΗ: Αναμένονται τουλάχιστον 4 προσφορές για τον ΔΕΔΔΗΕ

Μειωμένα ενοίκια: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις «δεύτερης ευκαιρίας»

Δήμος Χερσονήσου: Δεν θα τους ξεφεύγει ... ούτε μία διαρροή νερού

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 1.100 νέα κρούσματα και 24 θάνατοι – Στους 337 οι διασωληνωμένοι

κρούσματα κορωνοϊού

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.100 , εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 645.969 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 111 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.609 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.679 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 337 (63.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 303 (89.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (10.09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.129 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 191 (ημερήσια μεταβολή +20.89%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 185 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Προσωρινός ΑΜΚΑ και αναστολή απέλασης για όσους μετανάστες εμβολιάζονται

Κορωνοϊός-ΦΕΚ: Οι οδοντίατροι καθορίζουν για ποιες ιατρικές πράξεις θα απαιτείται rapid test

Κορωνοϊός - έρευνα: Το ένα τρίτο των διστακτικών τελικά εμβολιάζονται

ESPA BANNER