Ελλάδα

Πολιτισμός

Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα: Εορτάζει τα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος

Κίνα πρεσβεία στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα και το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα θα διοργανώσουν διαδικτυακά έκθεση φωτογραφίας με θέμα «100 χρόνια Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας», Εβδομάδα Σύγχρονου Κινεζικού Κινηματογράφου και «2021 Εβδομάδα Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας».

Η έκθεση φωτογραφίας «100 χρόνια Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας» θα διαρκέσει από τις 24 Ιουνίου - 24 Ιουλίου. Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που ζωντανεύουν την ιστορία, η έκθεση αυτή παρουσιάζει την πορεία του κινεζικού έθνους από την επανάσταση στην οικονομική ευρωστία και ισχυροποίηση υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 24-29 Ιουνίου. Οι προβολές θα γίνουν στην επίσημη σελίδα του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα στο Facebook. Συνολικά θα προβληθούν οι εξής πέντε ταινίες: «Κρατήστε τα χέρια», «Επιχείρηση Ερυθρά Θάλασσα», «Τρέχοντας προς την άνοιξη», «Ο καιρός μας θα έρθει» και «Ιστορία τριών πόλεων».

Η «2021 Εβδομάδα Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας» θα πραγματοποιηθεί από 24-30 Ιουνίου. Με το θέμα «Όμορφη Κίνα», παρουσιάζεται η ιστορία της κινεζικής ανάπτυξης μέσα από τρεις ενότητες, «Άυλη πολιτιστική κληρονομιά και η ομορφιά των υποδομών της υπαίθρου», «Ταξίδι στον πάγο και το χιόνι» και «Γαστρονομία».

Παρουσιάζονται επίσης και οι προετοιμασίες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αλλά και η κινεζική κουλτούρα. Επίσης, οι επισκέπτες της Εβδομάδας Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κίνας μέσα από σειρά εικονικών εκθέσεων, σύντομων βίντεο, σύντομων ψηφιακών μαθημάτων και άλλων διαδραστικών εμπειριών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Ποιες περιοχές "κάηκαν" από τον καύσωνα

Σύριζα: Ανακοίνωση με αφορμή τη χονδρική τιμή ηλεκτρισμού

 

Ελλάδα

Καιρός - Meteo: Ακόμη πιο ακραίες συνθήκες καύσωνα έως την Πέμπτη

καυσωνας ζεστη

Μέγιστες θερμοκρασίες 42 έως 43 βαθμών Κελσίου κατά μέσο όρο αναμένονται σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό, γι' αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.

Υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κ. Συνολάκης: Ο καύσωνας που ζούμε τώρα μπορεί να είναι κανονικότητα

Τροχαίο στο Φόδελε: "Σωτήριος" ο πλήρης εξοπλισμός που είχε ο οδηγός