Ελλάδα

Κόσμος

Guardian: Ταξιδιωτικές συμβουλές για όσους ταξιδεύουν σε Ελλάδα και Τυνησία

mykonos-greece-585794.jpg

Στο ίδιο επίπεδο με την... Τυνησία, η οποία δέχθηκε πρόσφατα αιματηρή επίθεση με 38 νεκρούς από τζιχαντιστή βάζει την Ελλάδα η Guardian! 

"Συμβουλές σε όσους ταξιδιώτες σχεδιάζουν διακοπές σε Ελλάδα και Τυνησία" είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας. 

Όσον αφορά την Ελλάδα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι μεταξύ άλλων ότι "οι τουριστικοί πράκτορες αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουν στον κόσμο τη δυνατότητα αποζημίωσης ή να αναβάλλουν τις κρατήσεις τους για διακοπές στην Ελλάδα, καθώς η υπηρεσία του βρετανικού ΥΠΕΞ δεν έχει αλλάξει την ταξιδιωτική οδηγία της."

"Οι ταξιδιωτικές εταιρείες ενθαρρύνουν τους παραθεριστές να προχωρήσουν στα ταξίδια τους, όπως έχει προγραμματιστεί, λέγοντας ότι θα έχουν μικρή επίδραση σε αυτούς, και ότι η κατάσταση δεν είναι διαφορετική από το συνηθισμένο στα τουριστικά θέρετρα της χώρας" σημειώνεται.

"Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να λάβουν αρκετά μετρητά μαζί τους για να καλύψουν όλα τα έξοδα, και να μην στηρίζονται σε ΑΤΜ. Αν και το όριο απόσυρσης € 60 στα ΑΤΜ περιορίζεται στους Έλληνες και τα ΑΤΜ λειτουργούν, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για τη διαθεσιμότητα μετρητών" προσθέτει η εφημερίδα. 

Ορισμένα πρακτορεία συμβουλεύουν τη λήψη τουλάχιστον δύο τρόπων πληρωμής, όπως ταξιδιωτικές επιταγές ή "φορτωμένες" κάρτες μετρητών, καθώς και πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες (οι οποίες εξακολουθούν να γίνονται δεκτές) αναφέρει ακόμη η Guardian.

Πηγή: www.skai.gr

Ελλάδα

Επιφυλακή για τον κινεζικό πύραυλο - Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Σώματα Ασφαλείας

κινεζικος πυραυλος

Σε μερική επιφυλακή βρίσκονται τα ελληνικά σώματα ασφαλείας με αφορμή τον κινεζικό πύραυλο, Long March, βάρους 21 τόνων ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματα του οποίου αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μεσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η Πολιτική Προστασία με επείγον σήμα της ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς της, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε αν χρεαστεί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Το έγγραφο, έφτασε πριν από λίγο στις αρμόδες υπηρεσίες της Κρήτης.

Μάλιστα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ. Η ισχύς του, δηλαδή το διάστημα επιφυλακής ειναι απο σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46. Τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου.

Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματά του, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αναμένεται ότι θα φθάσουν ώς την επιφάνεια της Γης. Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια