Ελλάδα

Κοινωνία

Ιδιωτικά κανάλια: «Να αποκατασταθεί άμεσα η ροή ενημέρωσης της κοινής γνώμης»

idiotika_kanalia_eithsee.jpg

Την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της ροής ενημέρωσης της κοινής γνώμης «ειδικά σε αυτή την περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών» επισημαίνει με ανακοίνωσή της η «Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας». Διατυπώνει μάλιστα το ερώτημα «πόσο επώδυνη είναι για τους υπαίτιους της ανατροπής της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ η κήρυξη απεργίας εναντίον της νομοθετικής πρωτοβουλίας με την απειλή της παντελούς σιωπής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με δύο συνεχόμενες απεργίες που κήρυξαν οι δευτεροβάθμιες ενώσεις (ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΜ) σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, δημόσια και ιδιωτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, διεκδικείται η αποτροπή της κατάργησης των παγίων ρυθμίσεων για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων (σύνταξη, επικούρηση, υγειονομικά).
Η απειλή κατά των ρυθμίσεων αυτών περιέχεται στις διατάξεις του λεγόμενου συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Οι δύο συνεχόμενες απεργίες αφορούν συνολικό διάστημα 5 ημερών (48/ωρη και 72/ωρη). Αυτό σημαίνει ότι για ένα ολόκληρο πενθήμερο καταλύεται η δυνατότητα ενημέρωσης του ελληνικού λαού για οποιοδήποτε θέμα από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης.
Ούτε ενημέρωση ούτε σχόλια από τους δημοσιογράφους προς την κοινή γνώμη.   
Άραγε, πόσο επώδυνη είναι για τους υπαίτιους της ανατροπής της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ η κήρυξη απεργίας εναντίον της νομοθετικής πρωτοβουλίας με την απειλή της παντελούς σιωπής;
Η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ειδικά στην περίοδο αυτή, που βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ομόφωνη απόφαση για νέα απεργία με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Πορεία εργατικό κέντρο Ηρακλείου

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους τα συνδικαλιστικά σωματεία και οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ομόφωνη απόφαση ελήφθη από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και από όλες τις παρατάξεις για 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και με Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τη συμμετοχή του στη νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτης 16 Ιουνίου, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Σε ένα τουρνουά ψέματος θα κερδίζατε τον αντίστοιχο Τσιτσιπά

Εργασιακό νομοσχέδιο: Νέα απεργία των ναυτεργατών την Τετάρτη