Εκλογές 2019

Χάρης Μαμουλάκης: Στοχευμένα μέτρα για την ανασύνταξη της οικονομίας

mamoulakis_haris_doy4.jpg

Δελτίο Τύπου από το γραφείο του υποψήφιοιυ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου - Προοδευτική Συμμαχία, Χάρη Μαμουλάκη:

«Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφική πενταετία 2010-1015, ντύθηκαν τώρα το μανδύα του “σωτήρα” και προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι για όλα τα δεινά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Αυτό τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης, με αφορμή την επίσκεψή του στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ηρακλείου. 

Στις συζητήσεις που είχε με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, κ. Γιάννη Χαραλαμπάκη, τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που συνάντησε στην υπηρεσία, ο υποψήφιος βουλευτής είχε την ευκαιρία να αναφερθεί συνοπτικά στα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της φορολογικής πολιτικής αλλά κυρίως στα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη 4ετία. 

Όπως υπογράμμισε ο Χάρης Μαμουλάκης «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έγιναν θυσίες κυρίως από τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, που ουσιαστικά “εξαντλήθηκαν” από τις μνημονιακές πολιτικές». 
«Πλέον όμως – συνέχισε - έστω και με δυσκολίες έχει ξεκινήσει σταδιακά η ανοικοδόμηση της οικονομίας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας». 

Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, ήδη από το Σεπτέμβριο του 2018,υπάρχει μία νέα οικονομική πολιτική φορολογικών ελαφρύνσεων. Ως παραδείγματα ανέφερε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 10% για το 2019 και 30% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες, τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια. 

Τώρα - τόνισε ο ίδιος - με ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκ νέου τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.
«Την ώρα που η ΝΔ μιλά για αόριστες μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση για μείωση φόρων,  με υποσχέσεις που θα έχουν μεγαλύτερα οφέλη για τις μεγάλες περιουσίες. εμείς παρουσιάζουμε με σαφήνεια τις προτεραιότητές μας, και σχεδιάζουμε στοχευμένα μέτρα που θα δίνουν ανάσα σε πολίτες και επιχειρήσεις και ταυτόχρονα δεν θα υπονομεύουν τα δημόσια αγαθά της παιδείας και της υγείας», υπογράμμισε ο Χάρης Μαμουλάκης.
 

Μεταξύ άλλων, όπως είπε, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται:
• Μείωση της προκαταβολής φόρου στα 50% για φυσικά πρόσωπα και προσωπικές επιχειρήσεις. 
• Σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου του φόρου εισοδήματος στο 20%. 
• Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 και μείωση συντελεστών για μεγαλύτερα εισοδήματα. 
• Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά για το 2020 και 50% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες.

Κρήτη

Ηράκλειο

ΣΥΡΙΖΑ: Διαδικτυακή εκδήλωση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Συριζα: Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και η νέα σκληρή επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και τα εργατικά δικαιώματα, με την κατάργηση ακόμα και του 8ωρου δουλειάς, θα αποτελέσει το αντικείμενο της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με θέμα «Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Εργασιακός Μεσαίωνας».

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων της Κρήτης, θα συζητήσουν και θα αναλύσουν τις δραματικές αλλαγές που επιχειρεί να θεσπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ο πολλαπλασιασμό των υπερωριών εργασίας, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η κατάλυση θεμελιωδών συνδικαλιστικών ελευθεριών και η υποβάθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με παράλληλη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων.

Κεντρικοί εισηγητές της εκδήλωσης είναι η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Συμμετέχουν επίσης με παρεμβάσεις οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σ.Βαρδάκης, Ν.Ηγουμενίδης και Χ.Μαμουλάκης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου Σ.Βοργιάς, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Χ.Λυμπεράς, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) Ν. Κοκολάκης, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μ. Παπαδάκης, ο δικηγόρος και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δ.Κλαράκης και το μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου και υπεύθυνος συνδικαλιστικού της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μ. Τσαγκαράκης. Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σπυριδάκης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 11 του Μάη, στις 18:00 και θα αναμεταδοθεί ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

- στο προφίλ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου στο Facebook

- στο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στο YouTube

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το βίντεο του Χάνδακα

Κρήτη: Τους νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τα επιβεβαιώμενα κρούσματα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια