Εκλογές 2019

Αυγενάκης: Αναγνωρίζουμε τη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας στην κοινωνία και το Έθνος

50658a74-299f-4c31-90f9-cebb361b1cbd.jpg

«Το κράτος και η Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά και ότι οφείλουμε σεβασμό προς τον διαχρονικά εξέχοντα εθνικό και κοινωνικό ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κΛευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Σεβασμιώτατο Άγιο Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου 2019.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Αυγενάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η Εκκλησία της Κρήτης είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου μας και τους ανθρώπους του» και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της, την ενδυνάμωση του κοινωνικού, εκπαιδευτικού και του ποιμαντικού της έργου, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Ακόμη, ο κ. Αυγενάκης ανέδειξε τη σημαντική συμβολή της εκκλησίας στη στήριξη των αδύναμων, σε φιλανθρωπικές δράσεις και στην αδιάκοπη συνεισφορά στην κοινωνία.

Αναφερόμενος στην απόπειρα αναθεώρησης του Συντάγματος από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του άρθρου 3, το οποίο αφορά στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, δήλωσε: «Η ΝΔ έχει ταχθεί κατά μια συνταγματικής αλλαγής που να αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Η Πολιτεία και η Εκκλησία μπορούν με διάλογο να επιλύσουν τις όποιες δυσλειτουργίες υπάρχουν στις σχέσεις τους, χωρίς να υπάρξει Συνταγματική αναθεώρηση, την οποία άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί για επικοινωνιακούς λόγους. Η ΝΔ δεν κρίνει αναγκαία την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, κάτι για το οποίο αγωνίστηκε και πέτυχε αποτρέποντας την αναθεώρησή του από την Κυβέρνηση. Άλλωστε η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση».
Ο Γραμματέας της ΝΔ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και δεσμεύθηκε πως η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας και σεβόμενη τη διαχρονική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ελληνικό Έθνος, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της Εκκλησίας και των λειτουργών της.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Πανταχού παρών ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κρήτη και το επόμενο διάστημα σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας περιοδεύει ο Υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι υποχρεώσεις πολλές στις οποίες πρέπει ο κ. Αυγενάκης να ανταποκρίνεται με συνέπεια σε όλες.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού τη νέα χρονιά που μπήκε προσπαθεί να συνδυάσει την «αγάπη» του, όπως λέει ο ίδιος που δεν είναι άλλη από τη ΝΔ , και υπηρέτησε ως γραμματέας του κόμματος, με την ευθύνη και τις πολλές απαιτήσεις του χαρτοφυλακίου του αθλητισμού.

Έτσι λοιπόν ο δραστήριος υφυπουργός μηδενίζει ξανά τις αποστάσεις ταξιδεύοντας άλλοτε για τις κομματικές εκδηλώσεις όπου οι περιφερειακές οργανώσεις κόβουν τις πίτες, και άλλοτε σε συναντήσεις και συσκέψεις για αθλητικές εγκαταστάσεις, περιφερειακά σωματεία κοκ.

Το τελευταίο μάλιστα Σαββατοκύριακο το πέρασε… ευρισκόμενος μεταξύ Φλώρινας, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειάς του, του Ηρακλείου για να βρίσκεται κοντά σε φίλους και συνεργάτες για να κόψουν τηνπιτα του πολιτικού του γραφείου.

Και το βαρύ πρόγραμμα δε σταματά εδώ, αφού σήμερα είναι η κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με καλεσμένους τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γραμματέα της ΝΔ Γιώργο Στεργίου, και τη Δευτέρα το βράδυ η κοπή της πίτας του γραφείου του κ.Αυγενάκη στις Μοίρες με καλούς φίλους του που τους τιμά διότι βρέθηκαν μαζί από τα πρώτα ξεκινήματα.