ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάλος στη ΝΔ για τη σκληρή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Σάλος στη ΝΔ για τη σκληρή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
 clock 10:45 | 14/02/2015

Νέους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της ΝΔ, την ώρα μάλιστα που ανακινούνται σενάρια για αλλαγή ηγεσίας του κόμματος, προκαλεί η σκληρή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά της Αθήνας από την οποία ζητεί «να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις» της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό της στο Twitter το βράδυ της Παρασκευής η βουλευτής της ΝΔ Nτόρα Μπακογιάννη. Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας επισημαίνει μεν ότι ήταν «σωστή η παραίνεση του ΕΛΚ προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επιτευχθεί στη χώρα. Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ». Ο κ. Σιούφας προσθέτει όμως «ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία».

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την αποδοχή του ψηφίσματος και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης μέσω του Twitter.  «Απαράδεκτο το ψήφισμα του ΕΛΚ χθες. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία. Όταν το ΕΛΚ απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση» πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.

«Συνεχίζεται η ένοχη σιωπή της μόνον κατά την φαντασία της κραταιός ηγετικής ομάδας της ΝΔημοκρατίας για την ανακοίνωση του ΕΛΚ. Δεν με εκπλήσσει: Όταν κάποιοι έχουν εθισθεί να λενε σε όλα ναι, δεν τολμούν να ορθώσουν το ανάστημα τους με ενα ΟΧΙ ούτε καν στο ΕΛΚ» από την πλευρά του ο Ευάγγελος Αντώναρος εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζουμε ότι η επίμαχη ανακοίνωση του ΕΛΚ εγκρίθηκε και από την αντιπροσωπεία της ΝΔ