Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αντιπρόεδρο της Κινεζικής βουλής συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

Με τον αντιπρόεδρο της Κινεζικής βουλής συναντήθηκε ο πρωθυπουργός
 clock 16:10 | 18/11/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων με την Kίνα και το στόχο για περαιτέρω εμβάθυνση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Mαξίμου με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διασκέψεως (Βουλής) Κίνας, DU Qinglin, ο οποίος απέδωσε εύσημα για την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε τη «συνεπή στήριξη» που παρέχει η Κίνα στις δύσκολες ώρες που πέρασε η ελληνική οικονομία «και που περνάει ακόμα ο λαός».

«Η επίσκεψη του Προέδρου είναι μία ακόμα απόδειξη της υψηλής στάθμης, του υψηλού επιπέδου των διμερών μας σχέσεων που αναπτύσσονται με πολύ ταχείς ρυθμούς. Και είναι μεγάλη χαρά να τον υποδεχόμαστε στην Αθήνα. Μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, πραγματοποιήθηκαν τρεις σημαντικές επαφές» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.Απ' την πλευρά του ο κ. Qinglin έκανε εκτενή αναφορά στη πορεία της Ελλάδας λέγοντας ότι «έχουν επιτευχτεί σημαντικά και θετικά αποτελέσματα για την θετική ανάπτυξη του ΑΕΠ στο πρώτο εξάμηνο. Δεν είναι εύκολη δουλειά και θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας, ιδιαίτερα μετά από την ύφεση που διήρκησε έξι χρόνια.

Θεωρούμε ότι τώρα η Ελλάδα βρίσκεται σε μία σημαντική χρονική καμπή».Πρόσθεσε δε ότι «έχω ακούσει για τα άλλα καλά νέα της χώρας σας όπως ότι πραγματοποιήσατε κιόλας το θετικό πρωτογενές πλεόνασμα και εκδώσατε με επιτυχία τα νέα ομόλογα, δηλαδή επιστρέψατε με επιτυχία στην αγορά της χρηματοδότησης. Έχετε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσετε το βιοτικό επίπεδο του λαού». 

Ο ίδιος, επιβεβαίωσε ότι η Κίνα παρακολουθεί στενά την «οικονομική ανάπτυξη και την κατάσταση της Ελλάδα».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis