Skip to main content
ΔΙΕΘΝΗ
Κλείνει ο ιστορικός ελληνικός κινηματογράφος Astor Theatre στην Αυστραλία
Κλείνει ο ιστορικός ελληνικός κινηματογράφος Astor Theatre στην Αυστραλία
 clock 10:06 | 24/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένας από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Μελβούρνης, που για δεκαετίες πρόβαλε ελληνικές ταινίες, θα κλείσει οριστικά το 2015.

Πρόκειται για τον κινηματογράφο Astor Theatre που κτίστηκε το 1936 αλλά στις δεκαετίες του '60, του '70 και του ΄80 λειτούργησε ως ελληνικός κινηματογράφος, ενώ στον ίδιο χώρο ανέβηκαν και ελληνικές θεατρικές παραστάσεις και δόθηκαν συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών.

Ιδιοκτήτης του ήταν ο αείμνηστος ομογενής Στάθης Ραυτόπουλος, ενώ για πολλά χρόνια το Astor Theatre το λειτουργούσε ο ανιψιός του Τζορτζ Φλόρενς, ο οποίος, όπως έκανε γνωστό, έπειτα από διαφωνία του με τον σημερινό ιδιοκτήτη Ραλφ Ταράντο αποφάσισε να τον κλείσει, γεγονός που προκάλεσε θλίψη στους φίλους του κινηματογράφου, ενώ το θέμα αυτό λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα και από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis