Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Στα παιδιά των ομοφυλόφιλων και χωρισμένων ζευγαριών δεν πρέπει να κάνουμε εμβόλιο κατά της πίστης», τονίζει ο πάπας Φραγκίσκος

 «Στα παιδιά των ομοφυλόφιλων και χωρισμένων ζευγαριών δεν πρέπει να κάνουμε εμβόλιο κατά της πίστης», τονίζει ο πάπας Φραγκίσκος
 clock 15:48 | 04/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Στα ομοφυλόφιλα και χωρισμένα ζευγάρια, στα παιδιά τους και στις νέες προκλήσεις που αποτελούν για την Καθολική Εκκλησία αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος σε ομιλία του προς του ιθύνοντες καθολικών ταγμάτων.

«Στα παιδιά των ομοφυλόφιλων και χωρισμένων ζευγαριών δεν πρέπει να κάνουμε εμβόλιο κατά της πίστης», τόνισε ο πάπας, σύμφωνα με τον οποίο «τα νέα αυτά φαινόμενα θέτουν σήμερα νέες προκλήσεις που η Εκκλησία κάποιες φορές δυσκολεύεται ακόμη και να κατανοήσει».

«Όσοι παρέχουν παιδεία πρέπει να σταθούν στο ύψος των ανθρώπων που εκπαιδεύουν, πρέπει να προβληματισθούν και να θέσουν στον εαυτό τους το ερώτημα σχετικά με το πώς να κηρύξουν τον λόγο του Ιησού Χριστού σε μια γενιά που αλλάζει».

Ο πάπας Φραγκίσκος στη συνέχεια, όπως αναφέρει το περιοδικό Civiltà Cattolica (Καθολικός Πολιτισμός), μιλώντας στους επικεφαλής θρησκευτικών ταγμάτων, διηγήθηκε μια «καθημερινή» περίπτωση: όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος 'Αιρες ένα κοριτσάκι είχε πει στην δασκάλα της ότι «ήταν θλιμμένη διότι η σύντροφος της μητέρας της δεν την αγαπούσε».

«Οι κληρικοί πρέπει να είναι ευγενείς και όχι στυφοί σαν το ξύδι», πρόσθεσε ο πάπας.

Η παρέμβασή του αυτή προβάλλεται με έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και θεωρείται συνέχεια του «ουσιαστικού ανοίγματός » σε ό,τι αφορά την επαφή με τους πιστούς και την μετάδοση της πίστης βάσει των αρχών της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης κατανόησης.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis