Κόσμος

Παρουσιάζεται η νέα «κυβέρνηση» στα Κατεχόμενα

Κυπρος

Γύρω στο μεσημέρι θα παρουσιαστεί στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο κατάλογος των μελών του νέου "υπουργικού συμβουλίου" που θα αποτελείται από επτά "υπουργούς" προερχόμενους από το κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και τρεις από το Δημοκρατικό κόμμα (ΔΚ) που χθες υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα τα "υπουργεία" που θα ανήκουν στο ΚΕΕ είναι: Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως και η "πρωθυπουργία" την οποία θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Στο Δημοκρατικό κόμμα θα ανήκουν τα "υπουργεία": Δημοσιονομικών, Εθνικής Παιδείας και Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Δημιουργείται ξανά δε η θέση του αναπληρωτή "πρωθυπουργού" που θα ανήκει επίσης στο ΔΚ

Στο μεταξύ, ο Μουσταφά Ακιντζί τόνισε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι πρέπει να διασφαλιστεί νέα κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, μετά τις βουλευτικές εκλογές των Ελληνοκυπρίων, όπως είπε, στις 22 Μαϊου.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτήρισε «ειλικρινή» τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος, όπως είπε, στηρίζει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Για τη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, στην οποία συμμετείχε με το καθεστώς του παρατηρητή, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι στην διακήρυξη απευθύνεται έκκληση για αλληλεγγύη προς τους Τουρκοκυπρίους και για καλές σχέσεις με την πολιτεία που θα είναι ιδρυτικός συνεταίρος, κατά την έκφρασή του, σε μια μελλοντική ομόσπονδη Κύπρο.

Κόσμος

Κύπρος: Έκλεψαν σταυρούς και καδένες από Εκκλησία

Άγιος Νεκτάριος - Χλώρακα Πάφου

Στη σύλληψη 26χρονης κατοίκου Πάφου, προχώρησε χθες η Αστυνομία Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης εκκλησίας και κλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διάρρηξη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από επίτροπο της εκκλησίας, η οποία βρίσκεται στη Χλώρακα.

Πρόκειται για την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. απ' όπου εκλάπησαν  σταυροί και καδένες (αφιερώματα πιστών), συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Μετά από  εξετάσεις της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 26χρονης.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Viber: Νέα λειτουργία για να βρίσκετε πιο εύκολα μηνύματα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών: "Θέατρο του παραλόγου οι αποσπάσεις προσωπικού"