Κόσμος

Ολλανδία: Την τρίτη συναπτή θητεία διεκδικεί ο Μαρκ Ρούτε

Μαρκ Ρούτε

Την τρίτη συναπτή θητεία στην ηγεσία της Ολλανδίας θα διεκδικήσει ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Μαρτίου του 2017.

«Έχω μία απίστευτη επιθυμία να συνεχίσω» υποστήριξε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «De Telegraaaf».

Ωστόσο, η δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος βρίσκεται σε πτώση, ενώ αντίθετα, το κόμμα του ακροδεξιού βουλευτή Χέερτ Βίλντερς βρίσκεται σε άνοδο, προξενώντας εκνευρισμό στην κυβέρνηση του Άμστερνταμ.

Το κόμμα της ολλανδικής δεξιάς, αξιοποιώντας το αντι-ισλαμικό κλίμα, δεσμεύεται να κλείσει όλα τα τζαμιά και να απαγορεύσει το Κοράνι.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, οι Φιλελεύθεροι του Ρούτε δεν θα συγκέντρωναν παρά 25 έδρες - από τις 40 που καταλαμβάνουν σήμερα - ενώ οι Εργατικοί θα αποσπούσαν 13 έδρες από τις 36 που διαθέτουν σήμερα.

Αντίθετα, το Κόμμα για την Ελευθερία του Βίλντερς θα συγκέντρωνε 27 έδρες, 15 περισσότερες από τις 12 που κατέχει σήμερα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κόσμος

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς της Σερβικής Εκκλησίας

Μακαριστός Αθανάσιος Γιέφτιτς - επίσκοπος Σερβικής Εκκλησίας

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο μακαριστός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της πόλης Τρέμπινε στην Ερζεγοβίνη εισήχθη το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου, καθώς τον τελευταίο καιρό είχε παρουσιάσει σημάδια υπερβολικής κόπωσης, ενώ ασχολούνταν με εκδόσεις για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς και συγκεκριμένα με επιστολές του Αγίου οι οποίες θα δημοσιευθούν σύντομα.

Ο Αθανάσιος Γέφτιτς ήταν μεγάλη προσωπικότητα της Ορθοδοξίας με κύρος στον ορθόδοξο κόσμο, ιδιαιτέρως αγαπητός και σεβαστός όχι μόνο στην Σερβία αλλά σε όλες τις ορθόδοξες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Άγιο Δισκοπότηρο που κοινώνησε ο Κολοκοτρώνης πριν την άλωση της Τριπολιτσάς

Πάιατ για διερευνητικές επαφές: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Άγκυρας

Κορωνοϊός - Novartis: Υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου της CureVac