Κόσμος

Οι σφαγείς της Νορμανδίας είχαν δώσει όρκο πίστης στον ISIS

γαλλία

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα υλικό που φέρεται να δείχνει τους δύο νεαρούς που έκαναν την επίθεση σε εκκλησία στη Νορμανδία και έκοψαν τον λαιμό ιερέα.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Amaq, το προπαγανδιστικό πρακτορείο της τρομοκρατικής οργάνωσης, εικονίζονται οι δύο νεαροί άνδρες. Αριστερά είναι ο Αντέλ Κερμίς, ο 19χρονος που έχει ταυτοποιηθεί ήδη επίσημα από τις γαλλικές αρχές ως ο ένας δράστης. Η ταυτότητα του άλλου δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα τεστ DNA, αλλά γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Αμπντέλ Μαλίκ.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, οι δύο σφαγείς του ιερέα κάθονται δίπλα σε μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους και ο ένας μιλώντας στα αραβικά δίνει όρκο υπακοής στο Ισλαμικό Κράτος και τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, γράφει το AFP. Οι δύο γενειοφόροι, που αναφέρουν ως «πολεμικά» ονόματά τους το Αμπού ΟΜάρ και Αμπού αλ Χαλίλ Χανφάι, ενώνουν τα χέρια τους καθώς ορκίζονται υπακοή στον Μπαγκντάντι. 

Σύμφωνα με το Amaq, οι δύο τους είναι οι «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους που έκαναν την επίθεση μετά από τις εκκλήσεις να μπουν στο στόχαστρο οι χώρες του συνασπισμού των σταυροφόρων», μία αναφορά στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο ISIS.

Κόσμος

Βέλγιο - κορωνοϊός: Στα 97 του "έφυγε" ο πρώτος Βέλγος που εμβολιάστηκε

φωτο αρχειου

Σε ηλικία 97 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Ζος Ερμάν, ο πρώτος Βέλγος που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. O θάνατός του δεν αποδίδεται στον ιό αναφέρει ο Δήμαρχος της Πουρς, Κοέν Βαν ντεν Χέβελ.

Ήταν 28 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τις 11 το πρωί όταν ο Ζος Ερμάν, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου. «Νιώθω 30 χρόνια νεότερος» είχε δηλώσει τότε.

Όπως σημειώνει το δίκτυο VTM, δε νόσησε ποτέ από κορωνοϊό και ακολουθούσε πιστά τα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Παχυσαρκία: Ίσως να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της COVID-19

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Δεν ανανέωσε την παραγγελία για εμβόλια της AstraZeneca μετά τον Ιούνιο