Κόσμος

Καίγεται το Ισραήλ

mideastisraelfire-7d8a5.jpg

Ανατολικοί άνεμοι ενίσχυσαν σήμερα πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε περιοχές με βλάστηση στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ένας αυτοκινητόδρομος που ενώνει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ ενώ ένας υψηλόβαθμος υπουργός είπε πως ενδέχεται πολλές από τις πυρκαγιές να οφείλονται σε εμπρησμό.

Η ξηρασία σε συνδυασμό με την πολύ ξηρή ατμόσφαιρα και τους ισχυρούς ανατολικούς ανέμους είχαν ως αποτέλεσμα την επέκταση των πυρκαγιών αυτή την εβδομάδα στο κεντρικό και το βόρειο Ισραήλ, καθώς και σε τμήμα της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης. Δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί, αν και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί.

israel-fires2-1024x715.jpg

israel-fires2-1024x715.jpg, by chara

"Σχεδόν το 50% των πυρκαγιών οφείλονται προφανώς σε εμπρησμό", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν στο Ραδιόφωνο του Στρατού, ενώ ο υπουργός Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ, ηγέτης ενός ακροδεξιού κόμματος, άφησε να εννοηθεί ότι εκείνοι που τις προκάλεσαν μπορεί να μην είναι εβραίοι.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε πως οι ερευνητές δεν έχουν μπορέσει ακόμη να προσδιορίσουν αν οποιαδήποτε από τις δεκάδες πυρκαγιές που έχουν αναφερθεί σε όλη τη χώρα οφείλεται σε εμπρησμό. Είπε, ωστόσο, ότι τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν την Τετάρτη (χθες) για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στο δικαστήριο.
 

Κόσμος

Επίσκεψη Πρέσβειρας της Γαλλίας στο ΓΕΕΦ - Συνάντηση με Δημόκριτο Ζερβάκη

Από τη συνάντηση με τον Δημόκριτο Ζερβάκη.

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, κα. Salina Grenet – Catalano, πραγματοποίησε στις 22 Ιανουαρίου 2021, εθιμοτυπική επίσκεψη στο Στρατηγείο του ΓΕΕΦ, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της  και συναντήθηκε με τον κρητικό Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έγινε ανασκόπηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών, όπου διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο αυτής ενώ καταγράφηκαν τομείς για περαιτέρω ανάπτυξή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημόκριτος Ζερβάκης: Με γυναίκες και άνδρες των τεθωρακισμένων Λευκωσίας στα πολυβόλα

Μήνυμα ισχύος και αποτροπής από την Εθνική Φρουρά της Κύπρου (Φωτογραφίες)