Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιαπωνία επικύρωσε τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

klimatiki-allagi-sumfonia-parisiou-eurokoinoboulio.jpg
 clock 17:10 | 08/11/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Ιαπωνία επικύρωσε τη διεθνή Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο 'Αμπε, μετά την ψήφιση σήμερα της σχετικής νομοθεσίας από τη Βουλή. «Η Ιαπωνία θα υποβάλει την επικύρωση στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στις 8 Νοεμβρίου», σημείωσε.

Η συμφωνία του Παρισιού, η οποία υιοθετήθηκε στη Διάσκεψη για το κλίμα που έγινε στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο και τέθηκε σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου, αποτελεί ένα παγκόσμιο πλαίσιο που υποχρεώνει τις χώρες να θέτουν στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σκοπός είναι να συγκρατηθεί η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας «αρκετά κάτω» από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα πριν την εκβιομηχάνιση και όσο το δυνατόν πιο κοντά στους 1,5 βαθμούς, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
 
φωτογραφία αρχείου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis