Κόσμος

Επιχείρηση - σκούπα εναντίον του ISIS στην Τουρκία

αστυνομια τουρκια

Η Τουρκία συνέλαβε 748 ύποπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους μέσα στο Σαββατοκύριακο σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε σε 29 επαρχίες, στη μεγαλύτερη επιχείρηση με στόχο την τζιχαντιστική οργάνωση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η τουρκική αστυνομία κατάσχεσε πολλά έγγραφα, ψηφιακό υλικό, δύο όπλα, τέσσερις καραμπίνες και πυρομαχικά στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Επιπλέον, τουλάχιστον 780 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 350 ξένων, παραμένουν υπό κράτηση με κάποιους από αυτούς να έχουν ήδη καταδικαστεί για πιθανές διασυνδέσεις με τον ISIS, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έναν μήνα μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον νυκτερινού κέντρου της Κωνσταντινούπολης την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση.

Κόσμος

Βέλγιο - covid-19: Mολύνθηκαν τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας

φωτο αρχείου

Τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας στο βορειοδυτικό Βέλγιο, ήτοι 75 άνθρωποι, μολύνθηκαν από τη βρετανική μετάλλαξη της Covid-19, είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της φλαμανδικής κοινότητας Χάουτουλστ στο Βέλγιο.

Συνολικά 128 άνθρωποι σε αυτήν την πόλη των 10.000 κατοίκων διαγνώστηκαν θετικοί σε αυτήν τη μετάλλαξη, εξήγησε ο Γιόρις Χίντρικ στο AFP, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που δημοσίευσαν τοπικές εφημερίδες.

Ο οίκος ευγηρίας De Groene Verte στο Μέρκεμ θρηνεί τρεις τρόφιμους που πέθαναν, έγινε επίσης γνωστό από τον δήμαρχο.

Η προέλευση της μόλυνσης δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο πρόκειται για μια «έμμεση πηγή», καθώς κανένα πρόσωπο γνωστό δεν ταξίδεψε στη Βρετανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «όλες οι κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν» στην κοινότητα. Οι προσβληθέντες από τη μετάλλαξη θα μείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, αντί για 7, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εμβολιασμός επρόκειτο να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα στον οίκο ευγηρίας, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω του μεγάλου αριθμού των ασθενών, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: 

Τουρκία: Ναυάγιο ενός ρωσικού φορτηγού-πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

Βρετανία - covid-19: Η χώρα ελπίζει να χαλαρώσει το lockdown από τον Μάρτιο