Κόσμος

Είκοσι νεκροί μετανάστες στη Μεσόγειο

μετανάστες ναυάγιο

Συνολικά 366 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε μικρά πλεούμενα και προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ιταλία διασώθηκαν, όμως τουλάχιστον 20 άνθρωποι πιστεύεται πως πνίγηκαν, ανακοίνωσε χθες η ιταλική αστυνομία. Οι επιζώντες, που διασώθηκαν σε τέσσερις χωριστές επιχειρήσεις, επέβαιναν σε μικρά ξύλινα σκάφη.
Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας, όπου ανακρίθηκαν από μέλη της μονάδας Interforce της ιταλικής αστυνομίας, η οποία είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι 82 γυναίκες και 25 παιδιά, ενώ οι μετανάστες στην πλειονότητά τους είναι υπήκοοι της Νιγηρίας, της Αιθιοπίας, της Ερυθραίας και του Μπανγκλαντές.

Κόσμος

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς

παλαιστινη

Το παιχνίδι του Ερντογάν έπαιξαν το μεσημέρι χιλιάδες Παλαιστίνιοι, που πραγματοποίησαν διαδήλωση μετά από την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Αλ Άκσα, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά «Ερντογάν- Ερντογάν» και «για όνομα του Θεού, Τουρκία», καλώντας τον πρόεδρο της Τουρκίας να βοηθήσει στρατιωτικά την Χαμάς στην σύρραξη με τον ισραηλινό στρατό, όπως κατέγραψε η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Διοίκησης των Ισλαμικών Ιδρυμάτων της Ιερουσαλήμ, «πάνω από 20.000 Παλαιστίνιοι έλαβαν μέρος στην προσευχή της Παρασκευής»- και πολλοί από αυτούς έλαβαν μέρος στην διαδήλωση που ακολούθησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεσανατολικό: "Βροχή" από βόμβες έριξε το Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα

Πόλεμος νεύρων από το Ισραήλ στη Γάζα: Ανακοίνωσαν χερσαία εισβολή και μετά τη διέψευσαν!

Συμβούλιο Ασφαλείας: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν κοινή δήλωση για τη σύρραξη Ισραηλινών - Παλαιστινίων