Κόσμος

Περίεργα - Παράξενα

Σε αυτή την πόλη όλοι παίρνουν μισθό 2.000 ευρώ!

λεφτα

Φαντάζει ενδεχομένως ουτοπία, πλην όμως πρόκειται για ένα φιλόδοξο οικονομικό πείραμα προκειμένου να ενισχυθούν τα έξοδά τους για βασικές ανάγκες, όπως η διατροφή, οι μεταφορές, ο ρουχισμός κλπ και να ενισχυθεί η οικονομία με ζεστό χρήμα - Διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε σε ποια πόλη θα εφαρμοστεί πιλοτικά. 

Το θέμα του ενιαίου μισθού στην Ελβετία πρόκειται να μπει σε δημοψήφισμα μέσα στον Ιούνιο, όμως οι αρχές της Λωζάνης προχωρούν εκ των προτέρων σε δοκιμή του συγκεκριμένου συστήματος, καθιερώνοντας ένα μισθό της τάξης των 2.000 ευρώ για όλους τους δημότες της πόλης, ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους.

Το συγκεκριμένο ποσό θα λαμβάνουν περίπου 150.000 μόνιμοι κάτοικοι της Λωζάνης στην Ελβετία.
Με αυτό το πρόγραμμα εκτιμάται ότι ενθαρρύνεται η κοινωνική δραστηριότητα και η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανάπτυξης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε, μόλις 2% των Ελβετών δήλωσε ότι θα σταματήσουν την δουλειά τους αν λάβουν αυτό το βασικό μισθό, ενώ το 22% δήλωσε ότι θα γίνουν επιχειρηματίες και το 54% ότι θα χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να βελτιώσει τα επαγγελματικά του εφόδια.

Αντίστοιχο πρόγραμμα «τρέχει» και στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, με ενιαίο μισθό 900 ευρώ για έναν ενήλικα ή 1.300 ευρώ για ζευγάρι ή οικογένεια.

 

Κόσμος

Κορωνοϊός - Βέλγιο: Πλήρως εμβολιασμένο το 70% του ενήλικου πληθυσμού

κορωνοϊός Βέλγιο

Ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, με ανάρτησή του στο Twitter, συγχαίρει το Βέλγιο και τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλεξάντερ ντε Κροο, για την επίτευξη του στόχου να εμβολιαστεί πλήρως το 70% του ενήλικου πληθυσμού κατά της covid19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Βελγίου (Sciensano), την 1η Αυγούστου είχε εμβολιαστεί πλήρως το 73,4% του ενήλικου πληθυσμού (ή 6,83 εκατομμύρια πολίτες), ενώ την πρώτη δόση του εμβολίου είχε κάνει το 83,5% (ή 8,04 εκατομμύρια πολίτες).

Εξάλλου, η Επίτροπος, αρμόδια για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, με ανάρτησή της στο Twitter, τονίζει ότι το 60% των πολιτών άνω των 18 ετών στην ΕΕ έχει εμβολιαστεί πλήρως.

«Συνεχίζουμε να προχωρούμε προς την επίτευξη του στόχου να εμβολιαστεί πλήρως το 70% του ενήλικου πληθυσμού ως το τέλος του καλοκαιριού», επισημαίνει η Επίτροπος Υγείας και προσθέτει: «Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα κράτη-μέλη της ΕΕ για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν πλήρως».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεμιστοκλέους - κορωνοϊός: Λόγω καλοκαιριού η πτώση στον αριθμό των εμβολιασμών

Κρήτη - κορωνοϊός: 279 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.156 νέα κρούσματα - 8 θάνατοι - 188 διασωληνωμένοι