Skip to main content
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ηράκλειο: Περισσότερα από 5.500 νέα δέντρα και φυτά για την ανανέωση του πρασίνου

φυτωριο
 clock 18:55 | 22/01/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Περισσότερα από 5.500 δέντρα και φυτά πρόκειται να προμηθευθεί ο Δήμος Ηρακλείου μετά και την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής κατά τη συνεδρίαση της, στις 21/1/2025.

Πρόκειται για είδη που προσαρμόζονται ομαλά στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον και έχουν επιλεχθεί με γνώμονα την ικανότητα τους να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες. Τα νέα φυτά πρόκειται να δημιουργήσουν νέες νησίδες αστικού πρασίνου αλλά και να ανανεώσουν το υφιστάμενο πράσινο σε όλη την επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης «Πρόκειται για μία προμήθεια δέντρων και φυτών που έγινε με βάση τις καταγραφές της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την αναπλήρωση αλλά και την νέα φύτευση δέντρων και φυτών σε νέους χώρους που διαμορφώνονται.

Η προμήθεια αυτή έρχεται να ενισχύσει τα φυτά και τα δέντρα που δημιουργούνται στο αγροκήπιο του Δήμου μας και ενισχύουν την προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής για ολοένα μεγαλύτερη αύξηση του Αστικού πράσινου του Δήμου μας σε κάθε διαθέσιμο ελεύθερο χώρο που υπάρχει.».

Image
φυτώριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Πρασίνου πραγματοποιεί σταδιακές φυτεύσεις λαμβάνοντας υπόψη την εποχή, τις καιρικές συνθήκες και τις ανάγκες κάθε φυτού ή δέντρου.

Image
φυτώριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση χειριστών κανό

Νέος πρόεδρος της Βουλής με 247 ψήφους εκλέχτηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis