Αθλητικά

Την Παρασκευή (9/3) θα εκδικαστεί η έφεση του ΠΑΟΚ

paok.jpg

Η επιθυμία της διοίκησης του ΠΑΟΚ να δικαστεί εντός της εβδομάδας η προσφυγή κατά της πρωταρχικής ποινής που επιβλήθηκε στην «Βικέφαλο του Βορρά» από το μονομελές διαιτητικό όργανο της Super League από την ΑΕΚ δευτεροβάθμιας επιβολής επιτροπών έγινε πραγματικότητα. Η προσφυγή θα δικαστεί στο δεύτερο βαθμό την Παρασκευή (9/03), πράγμα που σημαίνει ότι η απόφαση μπορεί να εκδοθεί μέχρι και μία ημέρα μετά (μπορεί και η ίδια). Άρα, εκτός από απρόοπτο, οι Θεσσαλονικείς θα γνωρίζουν εάν θα δώσουν με τον κόσμο το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ ή, αυτό θα διεξαχθεί σε κλειστούς χώρους όπως ορίζει η απόφαση της επιτροπής της Super League που έχει ήδη εκδώσει την απόφαση της (κατάργηση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικά υπό την αιγίδα των θυρών και με πρόστιμο 30.000 ευρώ).επιθυμία της διοίκησης του ΠΑΟΚ να εκδικαστεί εντός της εβδομάδας η έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής που επιβλήθηκε στον «Δικέφαλο του Βορρά» από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super Leagueυ από τη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έγινε πραγματικότητα.

Η διαδικασία της Παρασκευής θα ξεκινήσει στις 18:00.

Αθλητικά

Μπάσκετ: Δυο σημαντικές διοργανώσεις Εθνικών ομάδων στο Ηράκλειο

aorakia.jpg

Με απόφαση της FIBA το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει μέσα στο καλοκαίρι δυο σημαντικές μπασκετικές διοργανώσεις νέων ανδρών και γυναικών. Πρόκειται για δυο FIBA Youth European Challenges που θα διεξαχθούν με την συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος U20 ανδρών και U18 γυναικών, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια.

Η διοργάνωση των ανδρών θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 24 Ιουλίου και των γυναικών από τις 27 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου. Θα συμμετάσχουν από έξι εθνικές ομάδες σε κάθε μία και συνδιοργανωτές της FIBA είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.

Θα εφαρμοστεί το πρωτόκολλο «Covid-19 Protocol for FIBA Official national Team and Club Competitions V.4 (April 2021)» της FIBA και οι αγώνες (τρεις ημερησίως) θα διεξάγονται σε συνθήκες «φούσκας» («bubble mode»).

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, σε συνεργασία με την FIBA, την ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΚ, επιδιώκει σταθερά και καταφέρνει να φέρνει στην πόλη μας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις μπάσκετ. Η πανδημία αναγκαστικά περιόρισε την αθλητική δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, για αυτό είμαστε χαρούμενοι που θα υποδεχτούμε ξανά το καλοκαίρι δυο σημαντικές μπασκετικές διοργανώσεις, οι οποίες μάλιστα θα φέρουν τις Εθνικές ομάδες νέων ανδρών και νέων γυναικών στο Ηράκλειο. Είμαστε βέβαιοι ότι παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, οι διοργανώσεις θα στεφθούν με επιτυχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυγενάκης: ''Αναδιάρθρωση με αυστηρά κριτήρια, με 18 ομάδες από το 2024 ηSL2''