Αθλητικά

Συνάντηση Ερασιτέχνη ΟΦΗ και Αυγενάκη

erasitavge.jpg

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο γραφείο του στο Ηράκλειο, είχε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, συνεχάρη τον κ. Αυγενάκη για την ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού Αθλητισμού και του ανέφερε ότι είναι τιμή για το Ηράκλειο, να εκπροσωπείται στην κυβέρνηση, απο το συγκεκριμένο πόστο.
Ενώ ευχήθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, καλή δύναμη, στο έργο που αναλαμβάνει.
Ο κ. Δανδάλης ενημέρωσε διεξοδικά, τον κ. Αυγενάκη για την προσπάθεια που κάνει το βόλει του ΟΦΗ, με αφορμή την άνοδο της ομάδας στην Volley League και το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κρήτης, στην μεγάλη κατηγορία στο συγκεκριμένο άθλημα.
Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ενημερώθηκε για όλες τις δραστηριότητες του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, τα 1500 παιδιά και τα 8 αθλήματα που φιλοξενεί και το υψηλό αθλητικό και κοινωνικό έργο, που παρέχει στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά και στον Ελληνικό αθλητισμό.
Οι δυο πλευρές, συμφώνησαν να έχουν ανοιχτή γραμμή, ενώ ο Υφυπουργός αθλητισμού, ανέφερε στους ανθρώπους του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, ότι η πόρτα του γραφείου του, θα είναι πάντα ανοιχτή.
Στην συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, εκ μέρους της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, βρέθηκαν οι κ.κ. Γιάννης Δανδάλης, Παναγιώτης Σπυριδάκης, Παναγιώτης Αντωνακάκης, Αντώνης Κοτσιφάκης, Νίκος Ανδριαδάκης.

Αθλητικά

Στο τραπέζι η οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.jpg

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά".

Υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη ληφθεί σχετική απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ για την Α1 μπάσκετ και ότι ανάλογες σκέψεις γινονται στην ΕΣΑΠ για την Α1 βόλεϊ, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο, χάρη στις αποφάσεις της UEFA, προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

«Είναι βέβαιο ότι το θέμα των πρωταθλημάτων, αν θα πρέπει να διακοπούν ή όχι, είναι πάνω στο τραπέζι. Σε επικοινωνίες που έχω και με τις λίγκες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια τέτοια συζήτηση", ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού και συνέχισε: "Στο μπάσκετ έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα και εκεί ζητούν τη δική μου νομοθετική πρωτοβουλία. Κάτι αντίστοιχο ζητά η λίγκα του βόλεϊ, χωρίς να είναι κάτι επίσημο. Στο ποδόσφαιρο είναι πιο συγκρατημένοι, γιατί η UEFA δίνει ένα στίγμα και βάζει στο πλάνο το σενάριο ολοκλήρωσης των διοργανώσεων ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. Εμείς είμαστε ανοιχτοί και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, πάντα όμως σε συνεργασία με τους συνδέσμους των επαγγελματιών αθλητών, γιατί είναι εργαζόμενοι και τους ενδιαφέρει άμεσα».

Για το ζήτημα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες και το κατά πόσον αυτές θα "ακολουθήσουν" τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Το ζήτημα των εκλογών έχει αρχίσει να απασχολεί διοικήσεις ή υποψηφίους αθλητικών ομοσπονδιών. Εμείς δεν έχουμε μπει ακόμη σε αυτή τη συζήτηση, γιατί για μας προέχει πώς θα σώσουμε ό,τι μπορούμε από την αθλητική οικογένεια και πώς θα "βάλουμε πλάτη" όπως μπορούμε σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Θα έρθει όμως η ώρα του και θα πάρουμε αποφάσεις, αν με το καλό τον Μάιο έχουμε ισορροπήσει και έχουμε ξαναβρεθεί στις θέσεις μας».