Αθλητικά

Συνάντηση Αυγενάκη - Αρναουτάκη για τις δράσεις στην Κρήτη

l_avgenakis_st_arnaoutakis_2.jpg

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων και δράσεων στο Νησί. 

Συμφώνησαν ότι ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε προγράμματα άθλησης για όλους, με στόχο την ευζωία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Δεσμεύτηκαν, επίσης, ώστε να υπάρξει σύντομα και νέα επαφή τους, κατά την οποία θα αναλυθεί διεξοδικότερα ο τρόπος συνεργασίας τους, αποκρυσταλλώνοντας και δρομολογώντας τις απαραίτητες δράσεις, για την ενίσχυση του αθλητισμού στην Κρήτη.

Με το πέρας της συνάντησης με τον κ. Αρναουτάκη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

"Η Κρήτη αποτελεί προτεραιότητα και τον οδηγό για όσα θέλουμε να εφαρμόσουμε σ' ολόκληρη τη χώρα. Μέσω των κοινών δράσεων με την Περιφέρεια, στοχεύουμε στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας, ώστε να γίνει συνείδηση ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό. Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες και εργαζόμαστε προκειμένου να γίνει προσιτός και εύκολα προσβάσιμος σε όλους".

Αθλητικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ελλάδα – Ισπανία 9-12: Αποκλεισμός από την τετράδα

ginaikes-polo.jpg

Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση η Εθνική μας ομάδα των γυναικών. Ηττήθηκε 12-9 από την Ισπανία στον σημερινό (21/1) προημιτελικό και αποκλείστηκε από την τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο. Για ακόμη μια φορά, όπως και κόντρα σε Ουγγαρία, Ρωσία η ομάδα του Γιώργου Μορφέση ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να απειλήσει την Ισπανία.

Το 6-6 με ένα σερί 5-0 έγινε 11-6 υπέρ της ομάδας του Μιγκέλ Όκα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 1-3, 3-3.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 4, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου, Κώτσια, Νίνου 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου.