Αθλητικά

Παραδίδεται στους αθλητές ο νέος αγωνιστικός χώρος στο Στάδιο Ελευθερίας

aygenakis-eleytherias.jpg

Ολοκληρώνεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες και παραδίδεται προς χρήση, αρχικά στους αθλητές, το βασικό μέρος των εργασιών ριζικής ανακαίνισης του ιστορικού Σταδίου Ελευθερίας, για πρώτη φορά έπειτα από 34 χρόνια, με τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Κατά τη σημερινή αυτοψία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία του προέδρου του ΕΑΚ Ηρακλείου, Λευτέρη Ζερβού και εκπροσώπων σωματείων, ο εργολάβος ενημέρωσε για την άμεση τοποθέτηση και των τελευταίων κομματιών του νέου ταρτάν στον αγωνιστικό χώρο, κόστους 500.000 ευρώ.

Ταρτάν το οποίο θα είναι στα χρώματα, όπως εκείνο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και απομένει η διαγράμμισή του για να αποδοθεί ένας υπερσύγχρονος προπονητικός και αγωνιστικός χώρος, όπως αρμόζει στην αθλητική κοινότητα του Ηρακλείου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι η ολική αντικατάσταση του ταλαιπωρημένου χορταριού που βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου και χρησιμοποιείται για τις προπονήσεις των αθλημάτων ρίψεων, κατόπιν μελέτης που εκπονήθηκε, θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Οκτωβρίου. Όπως επισήμαναν σχετικά οι γεωπόνοι, θα πρέπει οι κλιματολογικές συνθήκες να ευνοούν την αντικατάσταση του χορταριού, το οποίο μέχρι τότε θα συντηρηθεί με επισπορά.

 

Επιπλέον, συνεχίζονται και βαίνουν προς ολοκλήρωση οι κατασκευές τριών νέων Ολυμπιακών διαστάσεων γηπέδων τένις, καθώς επίσης και η κατασκευή δύο νέων εξωτερικών γηπέδων προπονήσεων, για μπάσκετ και βόλεϊ.

 

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε, επίσης, για την ανακατασκευή και συντήρηση των κιγκλιδωμάτων περίφραξης όλου του Σταδίου, τη συντήρηση και βάψιμο των κερκίδων περιμετρικά του γηπέδου, για την προσθήκη κλιματιστικών εντός της αίθουσας βαρών και την ανακαίνιση των γραφείων, ενώ απομένει η περαίωση του διαγωνισμού για την αγορά νέων οργάνων γυμναστηρίου, δύο κλωβών σφυροβολίας και η αντικατάσταση του αθλητικού εξοπλισμού εντός του Σταδίου.

Οκ.Αυγενάκης με τον πρόεδρο του ΕΑΚΗ κ.Ζερβό
Οκ.Αυγενάκης με τον πρόεδρο του ΕΑΚΗ κ.Ζερβό

 

Κατόπιν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε και το κλειστό γυμναστήριο στο Λίντο, όπου ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια και αντικαταστάθηκε ο φωτισμός του.

«Με την έμπρακτη υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τη συνεργασία της διοίκησης του ΕΑΚΗ που εργάζεται ακατάπαυστα –και τους ευχαριστώ θερμά- επιτυγχάνουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για το Στάδιο Ελευθερίας. Ένα Στάδιο ιστορικό, ένα Στάδιο κόσμημα, αντάξιο και όπως αξίζει στην πόλη, στην αθλητική οικογένεια και στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε:

 

«Το ίδιο έχουμε δεσμευτεί ότι θα πράξουμε και με το Παγκρήτιο Στάδιο. Είναι ανυποχώρητη δέσμευσή μας η αναβάθμισή του, ώστε να πληροί κάθε διεθνή προδιαγραφή για να διεκδικεί και να διοργανώνει σπουδαίες αθλητικές (και όχι μόνο) εκδηλώσεις. Η ακατανόητη και επικίνδυνη απόφαση της ΕΠΟ να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη διοργάνωση των τελικών του Europa Conference League 2022-2023, παρότι η UEFA ήταν έτοιμη να μας κάνει την τιμή και να μας επιλέξει ως χώρα και ως πόλη, δεν μας σταματά. Το Παγκρήτιο Στάδιο θα γίνει πολύ σύντομα ένα από τα πιο σύγχρονα της χώρας μας».

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του τονίζοντας ότι «θα χαρώ πολύ και φυσικά η Πολιτεία θα στηρίξει με κάθε τρόπο, αν ο Δήμος Ηρακλείου αποφασίσει να συντάξει φάκελο και να καταθέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των 21ων Μεσογειακών Αγώνων το 2030. Τέτοια αθλητικά γεγονότα προφανώς και έχουν εθνική διάσταση και χαρακτήρα, εντάσσονται πλήρως στην φιλοσοφία και στην πολιτική της Κυβέρνησής μας για εξωστρέφεια, ανάπτυξη, αθλητικό τουρισμό και η υποψηφιότητα θα υποστηριχθεί σε ό,τι χρειαστεί».   

Αθλητικά

Ο Αυγενάκης για το «κόκκινο» Μητσοτάκη στην επιστροφή θεατών στα γήπεδα

αυγενάκης τηλεδιάσκεψη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε για την κυβερνητική παρέμβαση στο θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα και τη σημερινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανάψει «κόκκινο», παρά τα όσα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Αυγενάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «ALPHA 9.89» υπογράμμισε πως από χθες το απόγευμα προέκυψαν νέα στοιχεία και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η Κυβέρνηση έχει χειριστεί με απόλυτη υπευθυνότητα, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα την πανδημία και έχει πάρει τα εύσημα διεθνώς. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν διστάζει να πάρει αντιδημοφιλείς, αποφάσεις ειδικά αν αυτές στοχεύουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Για εμάς είναι πρωτεύον θέμα η ασφάλεια των πολιτών. Η συζήτηση με τη Super League 1 για είσοδο περιορισμένου ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Από τη Λίγκα έχει εκπονηθεί ένα εξαιρετικό και λεπτομερέστατο επιχειρησιακό σχέδιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Πάνω σε αυτό το σχέδιο συνεργαστήκαμε με τον Νίκο Χαρδαλιά και με την υγειονομική επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρωτόκολλο που να επιτρέπει να μπει κόσμος στα γήπεδα με ασφάλεια.

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε μία εκτενή συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο στο οποίο έγιναν βελτιώσεις και βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ ώστε να έχουμε την απόλυτη έγκριση. Κατά πλειοψηφία, χτες Δευτέρα το απόγευμα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά για την επιδημιολογική εικόνα και αποφάσισε σήμερα το πρωί πως θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη χρονική στιγμή και ανέστειλε την απόφαση. Όλα είναι ρευστά, η εικόνα διαρκώς αλλάζει, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών».