Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ήττα-αποκλεισμός για τον συγκλονιστικό Γκιώνη

ΓΚΙΩΝΗΣ

Ο Παναγιώτης Γκιώνης πραγματοποιώντας ίσως μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της πλούσιας καριέρας του,  γνώρισε οριακή ήττα με 4-3 ύστερα από ένα ματς θρίλερ με αντίπαλο τον Γιουνγκσίκ Τζέουνγκ από τη Νότια Κορέα, για να αποκλειστεί έτσι στη φάση των «32» του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ στο Τόκιο.

Κι όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε απίστευτα κοντά στη μεγάλη νίκη, που θα του χάριζε την πρόκριση στους «16» για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γκιώνης, με συγκλονιστικές άμυνες και έξυπνο παιχνίδι, κατάφερε να προηγηθεί 3-1 στα γκέιμ και στο πέμπτο είχε πέντε ματς-πόιντ, καθώς προηγήθηκε με 10-5!

Κάτι, όμως, το άγχος, κάτι το τρομερό πείσμα του Τζέουνγκ, μετέτρεψαν το 10-5 σε 10-12 για τον Νοτιοκορεάτη, ο οποίος πήρε την ψυχολογία με το μέρος του και ισοφάρισε και σε 3-3 στα γκέιμ. Όλα πλέον θα κρίνονταν στο έβδομο και τελευταίο γκέιμ του ματς.

Εκεί ο Γκιώνης ξεκίνησε δυναμικά, ακούγοντας τη συμβουλή του προπονητή του Κώστα Βατσακλή μετά το τέλος του έκτου γκέιμ: «Ξέχασέ τα όλα. Αυτό εδώ είναι το γκέιμ». Ο 41χρονος Γκιώνης έκανε αυτό ακριβώς και προηγήθηκε 5-2. Ο... πεισματάρης Κορεάτης, ωστόσο, όχι μόνο ισοφάρισε σε 5-5, αλλά στη συνέχεια προηγήθηκε με 6-8.

Ο Γκιώνης ισοφάρισε με τη σειρά του και στη συνέχεια οι δύο αθλητές πήγαιναν κυριολεκτικά πόντο-πόντο! Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να σβήσει και ματς-πόιντ του Τζέουνγκ, έχοντας αυτός όχι μία αλλά δύο ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι. Δεν τα κατάφερε όμως, με τον Κορεάτη να επικρατεί 14-12 στο πιο αμφίρροπο και συναρπαστικό γκέιμ ενός συγκλονιστικού αγώνα.

Τελικό σκορ 4-3 (7-11, 11-7, 8-11, 10-12, 12-10, 11-6, 14-12) για τον Τζέουνγκ. Το ταξίδι του Παναγιώτη Γκιώνη στους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του τελείωσε εδώ, ωστόσο η συγκινητική εμφάνισή του ήταν αντάξια της ποιότητας και της αξίας του, διαφημίζοντας για άλλη μια φορά στο υψηλότερο επίπεδο τα ελληνικά χρώματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς, 2-0 τον Τιαφό!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι ελληνικές συμμετοχές της Τρίτης (27/7)

Αθλητικά

ΓΓΑ: Φθινόπωρο η προκαταβολή στα ερασιτεχνικά σωματεία

Επιστρέφουν χρήματα

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να προκαταβληθούν εντός του φθινοπώρου χρήματα στα ερασιτεχνικά σωματεία, από τη φορολόγησδη των τυχερών παιχνιδιών. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υφυπουργείο, με αφορμή την σχετική επιστολή που απέστειλαν στον Λευτέρη Αυγενάκη τα ερασιτεχνικά σωματεία του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Αρη, διευκρινίζοντας πάντως ότι, βάσει την κριτηρίων διανομής των χρημάτων, η πρώτη καταβολή έχει ορισθεί για τις αρχές του 2022.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού επισημαίνει ακόμη ότι δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να υπολογιστεί το ποσό που θα διανεμηθεί, καθώς η όλη διαδικασία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ υπενθυμίζει ότι δικαίωμα χρηματοδότησης έχουν μόνο όσα σωματεία έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο της ΓΓΑ.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφέρει:

«Αναφορικά με πρόσφατα ερωτήματα και αιτήματα ερασιτεχνικών σωματείων περί προκαταβολής ποσών από τον νέο τρόπο φορολόγησης των τυχερών παιγνίων, ενημερώνουμε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε αυτή να καταβληθεί εντός του φθινοπώρου, όπως άλλωστε είχε αναφέρει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην οικογένεια του ερασιτεχνικού αθλητισμού, κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων "Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση", που έλαβαν χώρα προ ολίγων μηνών.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η πρώτη καταβολή, βάσει των κριτηρίων διανομής (ΦΕΚ Β’ 1075/19.3.2021), έχει ορισθεί για μετά από την εκκαθάριση του α’ εξαμήνου εφαρμογής του νέου τρόπου φορολόγησης, το οποίο συμπληρώνεται στις 11 Ιανουαρίου 2022.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι η ΚΥΑ αναφέρεται σε ποσοστά επί των εισπραχθέντων φόρων από τα τυχερά παίγνια, διαδικασία που εφαρμόζεται από τις 12/07/2021 για 1η φορά στη χώρα μας, δεν δύναται την παρούσα χρονική στιγμή να εκτιμηθεί το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον νέο τρόπο φορολόγησης των τυχερών παιγνίων και συνεπακόλουθα τα ποσά που θα διανεμηθούν ανά κατηγορία δικαιούχων ομάδων.

Επιπλέον, βρίσκεται σε επεξεργασία η προσεχής Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας θα εξειδικευτούν περαιτέρω τα ποσοστά διανομής από τη συμμετοχή των σωματείων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και εκείνα για τις Εθνικές ομάδες, προκειμένου να καθοριστούν οι προϋποθέσεις και ο τρόπος καταβολής τους με την εκκαθάριση του α’ εξαμήνου εφαρμογής του νέου τρόπου φορολόγησης.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι δικαιούχα της χρηματοδότησης θα είναι μόνο τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία θα έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ για το 2021.

Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή της αίτησης εγγραφής τους ή για επικαιροποίηση των στοιχείων (όσων ερασιτεχνικών σωματείων είχαν γραφτεί και στο Μητρώο του 2020) είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Ερασιτεχνικά σωματεία που δεν θα υποβάλλουν μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου την αίτηση εγγραφής τους ή δεν θα επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στα επόμενα στάδια επεξεργασίας του φακέλου τους, ώστε να έχουν το δικαίωμα "θεραπείας" τους και τελικής εγγραφής τους ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Συνεπώς, δεν θα έχουν δικαίωμα ούτε στην επικείμενη χρηματοδότηση, ούτε στη συμμετοχή τους σε Γενικές Συνελεύσεις Ενώσεων ή Ομοσπονδιών.

Επιπλέον, όσα ερασιτεχνικά σωματεία δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του 2021, θα πρέπει να αναμένουν τις εγγραφές του επόμενου έτους, προκειμένου να συνεχίσουν και έπειτα από την 01/08/2022, να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις εποπτευόμενες από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ και να είναι μέλη των Ομοσπονδιών τους». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

EEA: Πιστοποιητικό τελικά σε Ηρόδοτο, όχι στη Ρόδο!

League Cup Αγγλίας: Η Γουέστ Χαμ απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

ESPA BANNER