Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε για όλα

Image
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε για όλα
 clock 11:44 | 25/11/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Στη «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαϊδη στον ΣΚΑΪ ήταν καλεσμένος τα ξημερώματα της Τρίτης ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως έπειτα από την αποχώρησή του από τον θώκο προ διετίας.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ήρεμος και διαχειρίστηκε εξόχως τη συζήτηση, ακόμα κι όταν αυτή πήγαινε σε θέματα που έμοιαζαν περισσότερο με… καυτές πατάτες. Άλλωστε πρόκειται για ένας από τους πιο πράους παράγοντες που πέρασαν ποτέ από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κατελόγισε λανθασμένες κινήσεις στην Ομοσπονδία στο θέμα «Ντάλας», παραδέχτηκε πως φοβήθηκε για τη ζωή του στην υπόθεση με τα στημένα, ενώ κατέθεσε και τις δικές του προτάσεις για την «επόμενη ημέρα» στην Εθνική ομάδα.

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Πιλάβιος επεσήμανε πως «ειλικρινά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι μια κατάσταση που μας θλίβει όλους. Να σας δώσω μια άλλη διάσταση… Στην ομοσπονδία –αλλά και στις άλλες ομοσπονδίες στο εξωτερικό- υπάρχουν δύο πόλοι… Το ΔΣ και η διοίκηση. Κάποιες φορές αυτοί οι πόλοι λειτουργούν αρμονικά και κάποιες όχι. Το ΔΣ αν δεν γνωρίζει το θέμα πρέπει να εμπιστευθεί τη διοίκηση. Η διοίκηση είναι ο τεχνικός σύμβουλος… Ο Φύσσας για παράδειγμα κτλ. Στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας θα έπρεπε να έχει ληφθεί η άποψη του Φύσσα για παράδειγμα. Πρέπει ποδοσφαιράνθρωποι να κάνουν την επιλογή αυτή. Σαφώς μπορεί και το ΔΣ να κάνει αυτές τις επιλογές αλλά πάντα λαμβάνοντας τη γνώμη της διοίκησης της ομάδας.

Ωστόσο για το μέλλον της «γαλανόλευκης» είπε ότι «το σημαντικό είναι η ομάδα να βρει το δρόμο της. Ήμουν με τα Νησιά Φερόε… Κάπου μπαίνει μια τελεία. Πρέπει να βρεθεί προπονητής άμεσα! Καταλαβαίνω βέβαια τα προβλήματα με την αποζημίωση του Ρανιέρι».

Χαρακτήρισε «πολύ ωραία» τη σκέψη να αναλάβει ο Γιώργος Καραγκούνης πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ για τη γενιά του 2004 και την αξιοποίησή της στο ποδόσφαιρο και την Εθνική τόνισε: «Η γενιά του 2004 πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο…»

Για τις αλλαγές που είχε προτείνει σχετικά με την εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ υπογράμμισε: «Πρέπει να ψηφίζουν οι ποδοσφαιριστές. Οι διαιτητές. Οι προπονητές. Και οι γυναίκες (αντίστοιχα)», ενώ για τα δεδομένα της απόφασής του να κατέβει για πρόεδρος της ΕΠΟ και πως θα μπορέσει να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση του ποδοσφαίρου:

Όταν αποφάσισα να κατέβω για πρόεδρος ήμουν μέλος του ΔΣ. Έπαιξε ρόλο ότι στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας έγινε ψηφοφορία στην οποία ήταν 15 υπέρ εμού. Έτσι για κάποιο λόγο αυτό λειτούργησε. Γιατί συμφώνησαν όλες οι ομάδες. Θα λέτε πάλι ότι πρέπει να κάτσουν οι μεγάλες ομάδες στο τραπέζι… Έτσι είναι όμως. Πρέπει να υπάρχει συναίνεση και λεβεντιά. Πρέπει να υπάρξει ένας λεβέντης».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το περιεχόμενο της τρίτης κασέτας ξεκαθάρισε πως «αν την είχα ακούσει θα ήξερα… Δεν έχω σκοπό να καταστρέψω τη ζωή μου λέγοντας ψέματα. Δεν έχω ακούσει ποτέ την κασέτα αυτή. Όχι. Ποτέ».

Για την υπόθεση Καλοπουλου είπε με παράπονο πως «κανείς δεν λέει ότι ο κ. Καλόπουλος και ο κ. Τρύφωνας δεν ξανασφύριξαν παιχνίδι όσο εγώ ήμουν πρόεδρος της ΕΠΟ».

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος αναφέρθηκε και στην επιλογή του Χιου Ντάλας για τη θέση του αρχιδιαιτητή, λέγοντας: «Η ομοσπονδία το χειρίστηκε λάθος το θέμα με τον κ.Ντάλας. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν λάθος η επιλογή του Ντάλας.

Δεν παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις. Κατάλαβα ότι ο Ντάλας ήταν μια καλή επιλογή. Η ΕΠΟ έκανε λάθος… Ο κ.Ντάλας δεν θα έπρεπε να ορίσει διαιτητές από την αρχή. Να τον αφήσει δέκα αγωνιστικές και μετά να ορίζει. Θέλει πίστωση χρόνου ο Ντάλας. Εγώ θα άφηνα δέκα αγωνιστικές να μάθει τους διαιτητές… Σαφέστατα και υπήρχε χρόνος να περιμένει δέκα αγωνιστικές».

Σε ό,τι αφορά σ την αντίδρασή του στην υπόθεση με τα «στημένα» αποσαφήνισε ότι «δεν πήγα στον Εισαγγελέα; Δεν έκλεισα την ΕΠΟ; Έκλεισα την ΕΠΟ γιατί ήταν όλα αυτά… οι ενημερότητες, το θέμα των απειλών και άλλα…»

Για το γεγονός πως έχει κριθεί υπεύθυνος για την υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες είπε: «Είναι κάτι που με πικραίνει. Και μάλιστα σε μια υπόθεση την οποία κατήγγειλα εγώ. Εγώ την κατήγγειλα την υπόθεση. Σας λέω εγώ το έκανα. Εγώ δεν έχω ακούσει τον κ. Σαρρή να λέει ότι έχει καταγγείλει και αυτός την υπόθεση». Ενώ για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει 50-50 στις αποφάσεις των διαιτητών η θέση του ήταν ξεκάθαρη: «Οι παράγοντες, το πιστεύω, είναι δύσκολο να θέλουν το 50-50. Εγώ λέω το πιστεύω. Όταν ένας πρόεδρος βλέπει το ματς και όντως η διαιτησία είναι 50-50, πιστεύετε ότι ο πρόεδρος θα το δει έτσι; Είναι μια λάθος νοοτροπία».

Αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε για τα κέρδη του Τσάμπιονς Λιγκ είπε: «Έκανα μια πρόταση… Πήγαν να με σκοτώσουν –σε εισαγωγικά φυσικά-. Είπα σε τρία χρόνια από τώρα και για τα επόμενα είπα ο πρωταθλητής να παίρνει να μισά από το Τσάμπιονς Λιγκ και τα άλλα να τα παίρνουν οι άλλες ομάδες. Τέτοιες προτάσεις έκανα και…»

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την περιβόητη «κάρτα υγείας του ποδοσφαιριστή», για την οποία είπε: «Καταρχήν… Μιλάμε για χρήματα της ομοσπονδίας και όχι για δημόσια. Είναι κάτι που το αφήνατε να αιωρείται. Δεύτερον, μιλάτε με έναν άνθρωπο που άφησε την ΕΠΟ με 11 εκατομμύρια κέρδη. Ναι την πήρα με έλλειμμα. Δηλαδή, απλά σας λέω ότι αν την είχα πάρει με μηδέν θα είχα κάνει 11 γήπεδα.

Η κάρτα υγείας δεν λειτουργούσε για πάρα πολλούς λόγους. Υπήρχαν κάποια προβλήματα νομοθετικά. Το «καταγγέλλω» τη σύμβαση δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Η πρόταση μου ήταν να έρθει το τεχνικό επιμελητήριο. Δεν υπάρχει δόλος. Ζημία δεν ξέρουμε αν υπάρχει γιατί είναι στα δικαστήρια η υπόθεση».

Αρνήθηκε τις φήμες περί υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας, ενώ τόνισε πως «Το πρόβλημα της ΕΠΟ είναι η διαιτησία και ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ας πούμε πως φεύγει η διαιτησία και πάει στην Σούπερ Λιγκα; Εκεί δεν… σκοτώνονται».

πηγή:sentragoal.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis