Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η μυστική δίαιτα του Μέσι

mesi_ronaldo.jpg
 clock 20:48 | 28/04/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

O Αργεντινός διατροφολόγος Κάρλος Ποζέρ μιλώντας στα ΜΜΕ της πατρίδας του αποκάλυψε τα μυστικά της μεταμόρφωσης του Λίο Μέσι.

«Η μέθοδός λέγεται εφαρμοσμένη κινησιολογία. Περιλαμβάνει μελέτη της δύναμης των μυών, τα αποτελέσματα της οποίας υπαγορεύουν τη θεραπεία που θα επιλέξει. Πάνω απ' όλα όμως είναι το καλό φαγητό. Υπάρχει μια σειρά τροφίμων που χαρακτηρίζω ως σούπερ βενζίνη», είπε χαρακτηριστικά ο Ποζέρ και εξήγησε τι ακριβώς εννοεί:

«Νερό, καλής ποιότητας ελαιόλαδο, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και βιολογικά λαχανικά. Πρέπει επίσης να αποφεύγεται η ζάχαρη, είναι η χειρότερη τροφή για τους μυς. Στο αλεύρι το πρόβλημα είναι ότι στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί σπόρος που δεν έχει μολυνθεί. Το αλάτι είναι απαραίτητο, όμως σε μικρές ποσότητες. Κάνει καλό στους μυς και γενικότερα στο σώμα. Το κρέας επίσης επιτρέπεται με μέτρο. Πολύ λιγότερο από ότι συνήθως τρώνε οι Αργεντινοί και οι Ουρουγουανοί, είναι τροφή που δύσκολα αφομοιώνεται από το σώμα».

Κι αυτά που λέει τα ακολουθούν πέρα από τον άσο της Μπαρτσελόνα και οι συμπατριώτες του Κουν Αγουέρο, Γκονζάλο Ιγουαΐν.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis