Απόψεις

Κορωνοϊός: Η μείωση της εξάπλωσης της νόσου, είναι ευθύνη όλων!

κορωνοϊός

Η κατάσταση της πανδημίας στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, αντί να παρουσιάζει ύφεση, δυστυχώς παρουσιάζει έξαρση!

Το γεγονός ότι ισχύει lockdown (με την μορφή που υπάρχει) δεν φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, να μειώνει το ιικό φορτίο. Τα λύματα σε πολλές περιοχές στο νομό Ηρακλείου, φανερώνουν την πικρή πραγματικότητα.

Υποχρέωση, αλλά και καθήκον, όλων των πολιτών είναι να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία με τον θανατηφόρο ιό και τις μεταλλάξεις του και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας. 

Τα διάφορα "αντάρτικα" στην τήρηση της καραντίνας, οι "μαγκιές" με παράνομες συναθροίσεις, γλέντια, πολυπληθή μνημόσυνα και κηδείες κλπ πρέπει να σταματήσουν. 

Αν οι λίγοι δεν συμμορφωθούν στην τήρηση των μέτρων, τότε θα την "πληρώσουν" οι πολλοί! Και το τίμημα θα είναι βαρύ: σε ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν, στα έξοδα νοσηλείας των νοσούντων και στην οικονομία της χώρας. 

ekriti.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 41 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη: Χωρίς υπαλλήλους μένουν οι δήμοι λόγω της κινητικότητας

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Μετά τον σάλο, τελικά δωρεάν τα rapid test σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

Ελλάδα

Με διπλή μάσκα και περιορισμό στον αριθμό των ατόμων οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Επιτάφιος Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Τις λεπτομέρειες και τον ακριβή τρόπο, καθώς και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, συγκεκριμενοποίησε η κυβέρνηση, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Στα μέτρα προστασίας, μάλιστα, η σύσταση είναι για χρήση διπλής μάσκας, τόσο εντός όσο και εκτός των Ναών.

Πιο αναλυτικά:

-Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

-Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

-Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

Πάσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και τραπέζι έως 12 άτομα