Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια πασχαλινά

Κουλουράκια πασχαλινά
 clock 06:46 | 17/04/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 400 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ​30 γρ. γάλα πλήρες
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 αυγό για την επάλειψη των αυγών

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για αρκετή ώρα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, το λάδι και τα αυγά.
  • Ρίχνουμε το τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού.
  • Ζυμώνουμε καλά στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο αρκετή ώρα να ξεκουραστεί.
  • Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700C έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis