Υλικά
- 400 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. γάλα πλήρες
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. ηλιέλαιο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 αυγό για την επάλειψη των αυγών
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για αρκετή ώρα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, το λάδι και τα αυγά.
- Ρίχνουμε το τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού.
- Ζυμώνουμε καλά στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο αρκετή ώρα να ξεκουραστεί.
- Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700C έως ότου ροδοκοκκινίσουν.