Skip to main content
ΥΓΕΙΑ

Φούσκωμα στην κοιλιά: Οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

φούσκωμα στην κοιλιά
 clock 22:20 | 09/06/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν έρθει έστω και μια φορά αντιμέτωπες με την ενοχλητική ομολογουμένως αίσθηση πρηξίματος στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό το φούσκωμα μπορεί να οφείλεται σε πολλαπλούς παράγοντες, εκ των οποίων οι πιο συνηθισμένοι είναι η διατροφή, το στρες, οι ορμόνες αλλά και η κατακράτηση υγρών.

Ανάλογα με το σώμα και τον οργανισμό, το πρήξιμο στην κοιλιά μπορεί να είναι πιο συχνό και έντονο ή να εμφανίζεται ανά περιόδους, σε κάθε περίπτωση ωστόσο υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσετε.

Από το πράσινο τσάι, μέχρι τον κουρκουμά, υπάρχουν συγκεκριμένα υλικά που ως ροφήματα κάνουν θαύματα όταν πρόκειται για ζητήματα φουσκώματος. Με νερό ή γάλα μπορείτε εύκολα να προετοιμάσετε μια diy συνταγή στο σπίτι και να διαχειριστείτε την κατακράτηση με φυσικό τρόπο:

Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι μια τρομερά ωφέλιμη ρίζα που βοηθάει στην πέψη, έχοντας παράλληλα αντιφλεγμονώδη δράση. Η προσθήκη του στη διατροφή σας θα βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τη ναυτία, καθώς μειώνει την παλινδρόμηση και τη γαστρική οξύτητα και, ως εκ τούτου, μειώνεται και το πρήξιμο στην κοιλιά. Μια ωραία ιδέα είναι να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι και τζίντζερ.

Πράσινο τσάι

Αντιοξειδωτικό και απαραίτητο για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, το πράσινο τσάι μπορεί να μη συμβάλει στην απώλεια βάρους όπως πολλοί τείνουν να  πιστεύουν, αλλά σίγουρα βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών.

Μάραθος
Αν αντιμετωπίζετε εντερικά προβλήματα μαζί με την αίσθηση πρηξίματος στην κοιλιά, ο μάραθος θα μειώσει τον πόνο, ευνοώντας την κινητικότητα του εντέρου.

Χαμομήλι και μέντα

Η κατανάλωση χαμομηλιού ή μέντας μετά από ένα βαρύ γεύμα είναι μια από τις πιο κοινές diy συμβουλές για την αποφυγή του πρηξίματος. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν τη δράση τους όσον αφορά την κοιλιακή φλεγμονή και τα συστήνουν ανεπιφύλακτα σε καθημερινή βάση.

Κανέλα
Μαζί με το χαμομήλι, οι ειδικοί προτείνουν και την κανέλα για τη μείωση του πρηξίματος. Μπορείτε να προσθέσετε ξυλάκια κανέλας είτε σε βραστό νερό και να το καταναλώσετε μόλις κρυώσει, είτε σε ζεστό γάλα για να έχετε ένα υγιεινό «επιδόρπιο» που θα αντικαταστήσει το γλυκό τα απογεύματα.
Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι μια ακόμη σωτήρια τροφή για τη μείωση του πρηξίματος. Μπορείτε να τον καταναλώσετε με νερό ή με ζεστό vegeterian γάλα (γάλα καρύδας, σόγιας ή αμυγδάλου).

Ζεστό ή κρύο ρόφημα;
Τα ροφήματα πρέπει πάντοτε να ετοιμάζονται σε καυτό νερό, αλλά είναι στην ευχέρειά σας το πώς θα τα καταναλώσετε. Οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνονται ζεστά για να είναι όσο περισσότερο δραστικά γίνεται, και κυρίως αμέσως μετά το φαγητό. Μέσα στην ημέρα, μπορείτε να ετοιμάσετε και μια δεύτερη δόση για μεγαλύτερη ανακούφιση.

Πηγή: vogue.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Διατροφή και κορωνοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν λιγότερο με βάση τις συνήθειές τους

Καρκίνος Μαστού: Το ρόφημα που αυξάνει έως και 80% τον κίνδυνο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis