Τεχνολογία

Κόσμος

Κρυπτογραφημένα θα είναι τα emails στο Facebook

facebook.jpg

Από εδώ και στο εξής τα emails που στέλνει το Facebook προς τα μέλη του για διάφορες ειδοποιήσεις στο κοινωνικό δίκτυο θα είναι κρυπτογραφημένα.

Επειδή μερικές από τις ειδοποιήσεις αφορούν αλλαγή κωδικού, προσθήκη τηλεφωνικού αριθμού ή διαφόρων προσωπικών δεδομένων, το Facebook θα κρυπτογραφεί όλα τα emails που θα αποστέλει στα μέλη του, προσφέροντας επιπλέον ασφάλεια.

Έτσι, ακόμη και αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στα emails σας από το Facebook, δεν θα μπορεί να τα διαβάσει γιατί θα είναι κρυπτογραφημένα. Ο παραλήπτης του email θα πρέπει να έχει τον ειδικό κωδικό-κλειδί για να διαβάσει κάθε email.

Κρυπτογραφημένα μηνύματα είναι μόνο αυτά που στέλνει το κοινωνικό δίκτυο στους χρήστες, π.χ. για αλλαγή password και ειδοποιήσεις. Δεν είναι τα μηνύματα που ανταλλάσουν οι χρήστες μεταξύ τους.

Για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή, θα πρέπει ο χρήστης να ανεβάσει το δικό του κλειδί PGP στην κατηγορία Contact Info, στη σελίδα About στο Facebook.

Αν δεν το κάνει ο χρήστης, το Facebook θα δημιουργήσει ένα δικό του κλειδί.

Για να δημιουργήσετε το δικό σας κλειδί PGP, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν εργαλείο GnuPG.

Πηγή: e-pcmag.gr

Κόσμος

ΗΠΑ : Συναγερμός στο Καπιτώλιο – Πληροφορίες ότι ετοιμάζεται νέα εισβολή

καπιτωλιο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αμερικανικές αρχές εκ νέου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για νέα εισβολή στο Καπιτώλιο από ομάδες πολιτοφυλακής.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτο CNBC, το αμερικανικό αστυνομικό τμήμα του Καπιτωλίου έχει πληροφορίες που δείχνουν πιθανή συνωμοσία για «παραβίαση του Καπιτωλίου από άγνωστη ομάδα πολιτοφυλακών» την Πέμπτη.

Η δήλωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες «για να σταματήσει οποιεσδήποτε απειλές για το Καπιτώλιο», σημειώνοντας: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα 

Δανία σε Σύρους πρόσφυγες: Επιστρέψτε στην πατρίδα σας, είστε ασφαλείς

Κορωνοϊός: Tι είναι το «βραχιολάκι» καραντίνας

Τουρκία: Δολοφονίες γυναικών κουκουλώνονται και «βαφτίζονται» αυτοκτονίες