Τεχνολογία

Κόσμος

Το Twitter αυξάνει τις αμοιβές για να μη χάσει υπαλλήλους

twitter

Το Twitter διευρύνει τα πακέτα πληρωμών των εργαζομένων του, προκειμένου να εμποδίσει τα ταλέντα του να παραιτηθούν.

Όπως εκτιμά το MarketWatch, πρόκειται για μια κίνηση που ενδέχεται να υιοθετήσουν κι άλλες τεχνολογικές εταιρίες που βλέπουν τις μετοχές τους να βουλιάζουν.

Κατά τον τελευταίο μήνα, το κοινωνικό δίκτυο προσφέρει επιπρόσθετες μετοχές περιορισμένης πρόσβασης στους εργαζόμενους ολόκληρης της εταιρίας, από ανώτατα στελέχη μέχρι τους πιο νέους εργαζόμενους στα χαμηλότερα επίπεδα της ιεραρχίας.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η εταιρία έχει προσφέρει διαφορετικούς αριθμούς μετοχών, βάσει του πότε ένας εργαζόμενος άρχισε να εργάζεται εκεί, με την πρόθεση να επανορθώσει για την αξία που έχασαν από όταν μπήκαν στην εταιρία, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Επιπλέον, άλλες πηγές αναφέρουν ότι, από το φθινόπωρο και μετά, το Twitter μοιράζει μπόνους σε μετρητά σε κάποιους εργαζόμενους. Τα ποσά κυμαίνονται από 50.000 μέχρι 200.000 δολάρια και λειτουργούν με τη λογική του κινήτρου προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στην εταιρία για άλλους έξι μήνες με έναν χρόνο, σύμφωνα με άλλες πήγες.

Συνολικά, οι αυξήσεις στις πληρωμές καταδεικνύουν μια προσπάθεια από την πλευρά του κοινωνικού δικτύου να κατευνάσει τις ανησυχίες των εργαζομένων σχετικά με μια μετοχή που έχει πέσει περίπου 60% τους τελευταίους 12 μήνες.
 

Κόσμος

ECDC: Πιθανόν να κυριαρχήσει η μετάλλαξη Omicron τους επόμενους μήνες

Μετάλλαξη Όμικρον

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν "σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα

Η παραλλαγή Ομικρον είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19, αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Με βάση μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάσθηκε το ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ομικρον είναι πιθανόν να προκαλεί τους προσεχείς μήνες περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των μολύνσεων με τον SARS-CoV-2 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο που περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι κυρίαρχη μέχρι στιγμής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ECDC.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER