Πολιτικό Παρασκήνιο

Βουλή: Άγρια κόντρα Πλεύρη - Πολάκη - "Οι χοίροι, οι λέοντες και οι δοσίλογοι"

πλεύρης πολάκης

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Θάνο Πλεύρη.

Ο κ. Πολάκης είπε ότι "χοίροι ήταν αυτοί που σαν σήμερα πριν από 69 χρόνια εκτέλεσαν τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του ανακοινώνοντάς το 4-5 ώρες πριν και κάνοντας την εκτέλεση την Κυριακή. Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής, όπως εσείς και τώρα το παίζετε δημοκράτης. Προφανώς, και δεν ανακαλώ απολύτως τίποτα γιατί η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια μεριά του ποταμού στάθηκαν οι δύο παρατάξεις που ιστορικά υπάρχουν στην Ελλάδα από την απελευθέρωσή της το 1821- 1828".

Όπως υποστήριξε ο κ. Πολάκης σε έντονο ύφος "υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων και των Μακρυγιάννηδων, η παράταξη των Βελουχιώτηδων, η παράταξη του Πολυτεχνείου και υπάρχει και η παράταξη των κοτζαμπάσηδων και των προεστών. Υπάρχει η παράταξη των συνεργατών και των Τσολάκογλου της Κατοχής και των Γερμανών, υπάρχει η παράταξη που από τη μήτρα της βγήκαν οι Χουντικοί της επταετίας και αυτά τα δύο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Άλλο εκφράζετε εσείς, άλλο εμείς".

Την έντονη αντίδραση του Θάνου Πλεύρη προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Πολάκη απαντώντας ότι "ξέρουμε το ήθος του κ. Πολάκη και βλέπετε τον διχαστικό λόγο. Το 2021 θέλουν να χωρίζουν τον ελληνικό λαό. Να πάμε ιστορικά στο τι έχει κάνει η κάθε παράταξη εδώ και να μην κοιτάμε ότι αυτή εδώ η παράταξη μετά τον εμφύλιο σπαραγμό έθεσε τις βάσεις ώστε αυτή τη στιγμή να έχουμε τη Δημοκρατία που έχουμε. Δεν περιμέναμε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει. Μου κάνει εντύπωση ότι ανέφερα το παράδειγμα με τον λέοντα και τον χοίρο και ο κ. Πολάκης αναγνώρισε τον εαυτό του στον χοίρο και όχι στον λέοντα. Εγώ δεν είπα ποιος είναι ο καθένας. Όταν θα έρθει ο κ. Τσίπρας ή αν δεν έρθει, τότε ο κ. Ραγκούσης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα πρέπει να πουν: εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ η άποψη του κ. Πολάκη ότι η ΝΔ είναι η παράταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτών; Πρέπει επιτέλους να παίρνετε την ευθύνη αυτών που λέτε. Στην πραγματικότητα σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο κ. Πολάκης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Αγωνία στο ΠΑΓΝΗ για τα κρούσματα - Η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία

Κρήτη: Πότε θα δοθούν τα χρήματα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από την Περιφέρεια

Γραβάνης - κορωνοϊός: Έρχεται το πρώτο φάρμακο που θα χορηγείται από το στόμα

Πολιτικό Παρασκήνιο

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον Χαρδαλιά ...μουσική στην εστίαση και παράταση του ωραρίου

εστίαση

Επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά απέστειλαν έξι βουλευτές της ΝΔ. Σε αυτή ναι μεν τονίζουν ότι πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα και οι κανόνες που έχουν ανακοινωθεί για την εστίαση, με τις αποστάσεις των τραπεζιών, τη χρήση των self test κ.α. όμως, προτείνουν την άρση της απαγόρευσης της μουσικής αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Την επιστολή υπογράφουν οι Ανδρέας Κατσανιώτης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Χριστόφορος – Εμμανουήλ Μπουτσικάκης, Χρήστος Δερμετζόπουλος, Θεμιστοκλής Χειμάρας και Ιωάννης Μελάς.

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Χαρδαλιά,

Mετά την σαφή μείωση του επιδημικού κύματος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου με συγκεκριμένους όρους και κανόνες. Είναι αυτονόητο ότι οι κανόνες που έχουν ανακοινωθεί, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού και υπερμετάδοσης του ιού. Ωστόσο, οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τους περιορισμούς που αποφασίστηκαν σε ότι αφορά τη μουσική αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα υποχρεώσει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

Οι περιορισμοί αυτοί δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης και συνολικά της αγοράς. Είναι επίσης βέβαιο ότι το ωράριο θα προκαλεί σε καθημερινή βάση συνωστισμό κατά την έξοδο των πελατών από τα καταστήματα εστίασης. Η πιθανότητα που προκύπτει είναι ότι έτσι δεν θα αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού σε σπίτια μετά τη λήξη του ωραρίου κυκλοφορίας. Στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι τα νέα μέτρα «επιχειρούν να ανακουφίσουν την πολύμηνη πίεση που δέχονται οι πολίτες και ότι περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα». Η μάχη που δίνουν οι επιχειρήσεις για να κρατηθούν όρθιες από την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει σύντομα. Θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Η κόπωση και η διάχυτη αγωνία για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων δεν θα πρέπει να επιτείνεται από ανεφάρμοστα μέτρα.

Επειδή είναι βέβαιο ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης θα επιδείξουν και αυτές την υπευθυνότητα που επέδειξαν και τα εμπορικά καταστήματα σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Προτείνουμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Αναμένοντας την θετική απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση, οι Βουλευτές

Ανδρέας Κατσανιώτης, Αχαΐας

Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Β’ Αθηνών

Χριστόφορος – Εμμανουήλ Μπουτσικάκης, Α’ Πειραιώς & Νήσων

Χρήστος Δερμετζόπουλος, Έβρου

Θεμιστοκλής Χειμάρας, Φθιώτιδας

Ιωάννης Μελάς, Α’ Πειραιώς & Νήσων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Από τα ξημερώματα για καφέ και το βράδυ ουζάκι-Πολύς κόσμος απόλαυσε ό,τι είχε στερηθεί

AstraZeneca: Προβληματισμός για το θάνατο 44χρονης μητέρας μετά τον εμβολιασμό της